Empresa i Treball

Mena

TELECOMUNICACIONS

La Generalitat fa pública l'adjudicació dels contractes del nou model TIC corresponents a "Aplicacions" i "Lloc de treball i suport a l'usuari"

query_builder   27 juliol 2012 15:54

event_note Nota de premsa

TELECOMUNICACIONS

La Generalitat fa pública l'adjudicació dels contractes del nou model TIC corresponents a "Aplicacions" i "Lloc de treball i suport a l'usuari"

El  conseller Mena

 

·   El Consell d’Administració del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, ha aprovat avui l’adjudicació per als 15 lots d’aquests dos àmbits.
 
·   Les empreses adjudicatàries a partir de la recepció formal de la proposta de l’adjudicació, tenen un termini de 10 dies per presentar la documentació definitiva per a la formalització de l’adjudicació.
 
·   Els objectius d’aquest nou model TIC, alineats amb el Pla de Govern 2011-2014, són potenciar l’estalvi en les TIC de la Generalitat de Catalunya i modernitzar i innovar els serveis de l’Administració.
 
 
·   El nou model també permetrà donar suport i dinamitzar el teixit empresarial d’aquest sector i les noves tecnologies a Catalunya, d’acord amb el Pla idigital, l’estratègia del Govern per al ple desenvolupament de la societat digital catalana.
 
 
El Consell d’Administració del Centre de Telecomunicacions i Tecnologies de la Informació (CTTI), presidit pel conseller d’Empresa i Ocupació, F. Xavier Mena, com a organisme encarregat de la contractació centralitzada, la gestió i el subministrament de solucions TIC de tota la Generalitat de Catalunya, ha aprovat avui l’adjudicació dels 15 lots corresponents a dos dels quatre diàlegs competitius del concurs per al nou model TIC de la Generalitat de Catalunya, concretament els que fan referència als contractes d’aprovisionament i manteniment d’Aplicacions i d’aprovisionament del Lloc de treball i suport a l’usuari.
 
Després de presidir la reunió del Consell d’Administració del CTTI, adscrit al Departament d’Empresa i Ocupació, el conseller d’Empresa i Ocupació, Francesc Xavier Mena, acompanyat del secretari general d’Empresa i Ocupació, Enric Colet, del director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, i del director gerent del CTTI, Jordi Escalé, ha donat a conèixer l’adjudicació.
 
En la compareixença, el conseller F. Xavier Mena ha reiterat que aquest nou model respon a tres objectius generals: la modernització de l’Administració de la Generalitat i de les seves relacions amb les empreses i amb els ciutadans, l’estalvi, i el suport i la dinamització del teixit empresarial d’aquest sector i les noves tecnologies a Catalunya, d’acord amb els criteris de millora tecnològica, l’eficiència pressupostària i la governança transversal definits al Pla de Govern 2011-2014 i el pla idigital del Govern per al desenvolupament de la societat digital catalana.
 
En aquest sentit, el conseller ha apuntat que “estem complint allò que ens va dir el president de la Generalitat, de fer més amb menys. Amb aquest concurs les empreses, les entitats i l’Administració farem molt més amb molt menys”; “aquestes adjudicacions permeten estalviar un mínim del 25% de la factura que la Generalitat pagava fins ara pels mateixos serveis”.
 
Això no obstant, el conseller ha volgut puntualitzar que “no hem fet aquesta adjudicació única i exclusivament sota criteris d’estalvi, sinó que hem establert una metodologia que el que ens permet és avaluar quin és el projecte industrial dels adjudicataris i, per tant, s’ha ponderat no només el criteri d’estalvi sinó també el criteri de projecte industrial”.
 
De la seva banda, el secretari general d’Empresa i Ocupació, Enric Colet, ha assenyalat que “hem aconseguit la quadratura del cercle, un model en el qual a la Generalitat li costi menys obtenir els mateixos o millors serveis, i d’aquesta manera estem retirant pressió de costos sobre la Generalitat. Amb aquest nou model, entre el 70% i el 80% dels serveis de la Generalitat —incloent sanitat, ensenyament i benestar— reduiran almenys un 25% dels costos en TIC mantenint o fins i tot, millorant els serveis”.
 
El director general de Telecomunicacions i Societat de la Informació, Carles Flamerich, ha destacat que volem que hi hagi multinacionals, que estiguin aquí, que s’implantin i que donin feina a molta gent, i també volem empreses catalanes. Volem també que les multinacionals traslladin els seus beneficis al territori i que, per tant, ho facin també amb NIF català, i això, amb aquesta adjudicació, ho hem aconseguit. La feina feta amb aquest diàleg competitiu ha estat molt profitosa perquè ha aconseguit un ecosistema de relació entre petites, mitjanes i grans empreses que ens permetrà comptar amb un motor de desenvolupament de l’economia catalana i de la societat catalana”.
 
Així mateix, el director gerent del CTTI, Jordi Escalé, ha volgut destacar i agraïr la feina dels tècnics i personal del CTTI que ha participat en el procés, per "la bona tasca realitzada en un temps rècord".
 
El nou model de contractació pública de serveis TIC de la Generalitat està basat en la modalitat del diàleg competitiu, i s’ha dividit en 4 diàlegs: Aplicacions; Lloc de treball i suport a l’usuari; Connectivitat i Telecomunicacions, i Serveis d’Infraestructures de CPD.
 
Les empreses adjudicatàries a partir de la recepció formal de la proposta de l’adjudicació, tenen un termini de 10 dies per presentar la documentació definitiva per a la formalització de l’adjudicació.
 
Adjudicació del contracte d’aprovisionament i manteniment d’Aplicacions
 
El contracte de col·laboració entre el sector públic i el sector privat per a l’aprovisionament i manteniment d’aplicacions de la Generalitat de Catalunya es divideix en 11 lots, amb una durada de sis anys, amb un pressupost màxim de licitació de 427,06 milions d’euros i un pressupost anual màxim de licitació de 71,18 milions d’euros. 
 
Aquests imports representen un 26% d’estalvi respecte els costos pel mateix concepte del 2010.
 
 
APLICACIONS (6 anys)
PRESSUPOST MÀXIM LICITACIÓ 427,06  M€
LOT
DESCRIPCIÓ LOT
PRESSUPOST MÀXIM LICITACIÓ
ADJUDICATARI PROVISIONAL 
A1
Seguretat i Justicia 
35,58 M€
T-Systems
A2
Seguretat i Justicia / Gestio documental / Arxiu / GIS 
18,36 M€
T-Systems 
A3
Gestió RRHH 
26,44 M€
T-Systems
A4
Institucional Gestió de Contractació / Continguts i Portals 
47,30 M€
UTE HP¿]Vass Consultoria
A5
Institucional / Gestió Econòmica / BI i reporting 
47,34 M€
 UTE Accenture¿]Accenture Outsourcing Services¿]Indra Sistemas 
A6
Formació i Recerca / Components tecnològics / Arquitectura 
20,97 M€
UTE TICxCAT
A7
Formació i Recerca / Inventaris / Registres / Directoris 
22,24 M€
UTE ITTERIA (Seidor SA-Seidor Consulting-SBS Seidor-Aventia-Com2002)
A8
Sociosanitari / Gestió expedients i tràmits
66,61 M€
UTE IBM-INSA
 
A9
Sociosanitari 
43,29 M€
UTE ITTERIA (Seidor SA-Seidor Consulting-SBS Seidor-Aventia-Com2002)
A10
Economia Productiva / Subvencions i ajuts / Interoperabilitat 
61,54 M€
Indra
A11
Economia Productiva / Kit administració comú 
37,37 M€
ALTRAN INNOVACIÓN
 
Adjudicació del contracte d’aprovisionament del Lloc de treball i suport a l’usuari
El contracte de col·laboració entre el sector públic i el sector privat per a l’aprovisionament del lloc de treball i suport a l’usuari de la Generalitat de Catalunya es divideix en 4 lots, amb una durada de vuit anys, amb un pressupost màxim de licitació de 564,21 milions d’euros i un pressupost anual màxim de licitació de 70,53 milions d’euros. 
Aquests imports representen un 35% d’estalvi respecte els costos pel mateix concepte del 2010.
 
LLOC DE TREBALL
I SUPORT A L’USUARI
(8 anys)
PRESSUPOST MÀXIM LICITACIÓ 564,21 M€
LOT
 
DESCRIPCIÓ LOT
PRESSUPOST MÀXIM LICITACIÓ
ADJUDICATORI PROVISIONAL
LT1
Servei atenció a l’usuari
166,85 M€
UTE IECISA-INDRA-ZEMSANIA-EMTE
LT2A
Serveis de provisió i operació de plataformes tecnològiques (àmbit organitzatiu 1)
190,51 M€
UTE TELEFONICA DE ESPAÑA-TELEFONICA SOLUCIONES DE INFORMÁTICA Y COMUNICACIONES
LT2B
Serveis de provisió i operació de plataformes tecnològiques (àmbit organitzatiu 2)
106,85 M€
UTE FUJITSU TECHNOLOGY-CANON-Microsistemes-Everis BPO 
LT2C
Serveis de provisió i operació de plataformes tecnològiques (àmbit organitzatiu 3) 
100,00 M€
T-Systems
 
 
Contractes d’aprovisionament de “Connectivitat i Telecomunicacions” i “Serveis d’infraestructures de CPD
 
A banda de les adjudicacions que s’han donat a conèixer avui, resten pendents de resolució els contractes corresponents als altres dos diàlegs competitius, ‘Connectivitat i Telecomunicacions’ i ‘Serveis d’Infraestructures de CPD’.
El CTTI ha rebut 18 ofertes per als 9 contractes corresponents al diàleg per a l’aprovisionament de Connectivitat i Telecomunicacions, de les quals 11 corresponen a Unions Temporals d’Empreses (UTE), i està previst que el dia 8 d’agost en faci l’adjudicació.
 
El consell del CTTI ha aprovat avui els plecs corresponents a la solució final del contracte per a l’aprovisionament de Serveis d’infraestructures de CPD, i properament, convidarà a les  empreses que van participar en el diàleg competitiu d’aquest àmbit a presentar oferta. 
 
Més informació sobre el nou model TIC:
 
·         Nota de premsa del 27 d’octubre de 2011
·         Nota de premsa de l’1 de desembre de 2011
·         Nota de premsa del 2 de gener de 2012
·         Nota de premsa del 23 de gener de 2012
·         Nota de premsa del 7 de maig de 2012
·         Nota de premsa del 19 de juny de 2012
·         Nota de premsa del 27 de juny de 2012
·         Nota de premsa del 6 de juliol de 2012
·         Nota de premsa del 16 de juliol de 2012
·         Nota de premsa del 26 de juliol de 2012

4  

Fitxers adjunts

El conseller F. Xavier Mena, el sec general del DEMO, Enric Colet, a la seva esquerra, i el dir gral de Telecos, Carles Flamerich, a la seva dreta

El conseller F. Xavier Mena, el sec general del DEMO, Enric Colet, a la seva esquerra, i el dir gral de Telecos, Carles Flamerich, a la seva dreta
JPG | 2232

Declaracions del dir gral de Telecomunicacions i Soc de la Informació, Carles Flamerich

Declaracions del dir gral de Telecomunicacions i Soc de la Informació, Carles Flamerich
MP3 | 1501

Declaracions del conseller F. Xavier Mena

Declaracions del conseller F. Xavier Mena
MP3 | 3535

Declaracions del Sec gral del Dept d'Empresa i Ocupació, Enric Colet

Declaracions del Sec gral del Dept d'Empresa i Ocupació, Enric Colet
MP3 | 1836

El Govern a les xarxes
undefined
undefined
undefined
undefined
undefined
banner acords
banner butlletins
banner premsa
banner transparencia