Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Agents Rurals del Maresme retiren una serp blanca d'un domicili de Premià de Dalt

query_builder   27 juliol 2012 16:39

event_note Nota de premsa

Agents Rurals del Maresme retiren una serp blanca d'un domicili de Premià de Dalt

La serp era inofensiva i en tractar-se d’una espècie autòctona i protegida es va retornar al medi natural
 
Membres del cos d’Agents Rurals del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural han capturat i retirat un exemplar de serp blanca (Rinechis scalaris) d’un domicili particular de Premià de Mar (Maresme) aquesta mateixa setmana. L’animal s’havia introduït inadvertidament a l’interior de les estances i de la cuina, provocant l’ensurt dels propietaris de la casa que van contactar amb els Agents Rurals mitjançant el telèfon d’emergències 112.
 
 
En una ràpida intervenció, els agents van capturar la serp i la van traslladar fora de l’immoble. La serp procedia de les zones boscoses veïnes, on sol haver-hi presència de diferents espècies de serps mediterrànies: serp blanca i serp verda principalment, ambdues inofensives per a l’ésser humà i protegides per la Llei de Protecció dels Animals de Catalunya. Val a dir que el fet de ser espècies protegides prohibeix la seva captura i/o tinença per part dels particulars i donar-los mort pot ser constitutiu d'un delicte tipificat en l'article 336 del codi penal.
 
Des de gener d’aquest any 2012 el cos d’Agents Rurals ha realitzat, només a la comarca del Maresme, un total de 535 actuacions relacionades amb la protecció dels animals, de les quals 182 han estat trasllats de fauna salvatge protegida a centres de recuperació de fauna i 15 captures de serps que enguany han resultat molt actives al Maresme degut a l’avançament dels dies secs i amb molta calor que hem patit. Del total de 15 captures de serps, 7 han estat de serp blanca, 6 de serp verda i 2 de serp d’aigua. A banda del fet d’aquesta blanca trobada dins un domicili a Premià de Dalt, es va capturar una serp verda trobada a l’interior d’un garatge a Vilassar de Dalt, i el cas més curiós ha estat el d’una altra serp blanca trobada a Tordera a dintre el recinte del motor d’un vehicle.
 
Durant tot l’any el cos d’Agents Rurals realitza, entre d’altres, diferents serveis destinats a la protecció dels animals. En aquest sentit és important la col·laboració ciutadana al facilitar informació específica al Cos d’Agents Rurals (Telèfon 24h. Cos d’Agents Rurals 93 561 70 00).

1  

Fitxers adjunts

Fotografia del moment de la retirada de la serp

Fotografia del moment de la retirada de la serp
JPG | 431