Interior

El conseller Puig inaugura el nou Parc de Bombers de Llançà

query_builder   30 juliol 2012 14:01

event_note Nota de premsa

El conseller Puig inaugura el nou Parc de Bombers de Llançà

foto
·                 Les obres de construcció del nou parc han suposat una inversió de 1.998.815,75€
 
El conseller d’Interior, Felip Puig, acompanyat de l’alcalde de la localitat, Pere Vila, ha inaugurat aquest matí el nou parc de Bombers de Llançà.
 
Puig ha explicat que “la inauguració d’avui és una prova del compromís del Govern, de les institucions i finalment del país, amb el nostre model de seguretat”. “Es tracta d’intentar anar generant, en un context fràgil i difícil, els serveis perquè els bombers tinguin, en la mesura del possible, les millors condicions de treball”, ha destacat.
 
El titular d’Interior ha afegit que “aquestes instal·lacions permetran que aquest entorn de l’Alt Empordà tingui unes millors dotacions perquè els bombers puguin fer, no només la seva feina, sinó també desplegar la seva immensa vocació”.
 
Per la seva banda, l’alcalde ha manifestat “estar molt content d’inaugurar un parc molt reivindicat durant molts anys”. Segons Vila, el parc de Llançà “és una instal·lació modèlica i dinàmica que està molt ben situada”. I en aquest sentit, ha explicat que “estem en una terra molt soferta i dependències com aquesta ajudaran a millorar, la  sovint difícil tasca que tenen els bombers”.
 
A l’acte també han assistit els diputats al Parlament Marina Geli i Xavier Crespo, el delegat del Govern de la Generalitat a la Girona, Eudald Casadesús, el director general de Prevenció, Extinció d’Incendis i Salvaments, Jordi Gassió, el director dels Serveis Territorials d’Interior a Girona, Albert Ballesta, el subdirector general Tècnic de la DGPEIS, Josep Maria Juncosa, el cap de la Divisió Operativa, Màxim del Valle Ferrer, el cap de la Regió d’Emergències Girona, Enric Cano, el cap del Parc de Bombers de Llançà, Josep Benítez, i el gerent de GISA, Marc Arquer, entre d'altres.
 
 
El nou parc de bombers
 
El nou parc de Bombers d’aquesta vila costanera s’ubica al carrer Vuit de Març, s/n, just a la cruïlla de l’avinguda dels Països Catalans, i ocupa un solar de 2.700 m2 cedit per l’Ajuntament de la vila mitjançant un conveni signat l’1 de juny de 2010. El projecte de la instal·lació va ser redactat pels arquitectes Patricio Martínez i Maximià Torruella. L’obra, adjudicada el 23 de setembre de 2010, va ser executada per Novantia Integral, SA amb una inversió de 1.998.815,75€ (sense IVA).
 
L’edifici consta de planta baixa més pis i un nivell subterrani. L’àrea operativa del parc s’ubica a la planta baixa, que té una superfície total construïda de 829,16 m2. A la dreta de la façana principal s’hi han construït les cotxeres, de 5 crugies, al fons de les quals hi ha el taller mecànic, la sala per al rentat i l’assecat dels Equips de Protecció Individual (EPI) dels Bombers i el magatzem del Parc. A través d’aquesta zona es pot accedir a un nivell superior on hi ha el vestidor dels EPI. En total, les cotxeres tenen 345 m2. Connectada amb la cotxera hi ha la Sala de Control del Parc.
 
A l’esquerra de la façana principal s’hi han habilitat el despatx del cap de parc, una sala de reunions, una aula de formació, 3 vestidors, els serveis i un gimnàs. Des d’aquesta banda s’accedeix a través de l’escala a la planta superior, que els redactors del projecte van dividir en 2 espais. Per una banda, la zona de descans, i per una altra, l’àrea en què hi ha el menjador -sala d’estar, la cuina, el rebost, una sala d’estudi, els serveis, un magatzem per als serveis de neteja i una terrassa. En total, la planta superior té una superfície total construïda de 409,30 m2.
 
Finalment, la planta subterrània disposa de 245,33 m2 on s’han habilitat altres instal·lacions del Parc: el vestidor per al personal de neteja, un local per als residus i el reciclatge i 12 places d’aparcament. A la resta del solar s’ha construït un espai per a pràctiques, una pista esportiva i una zona d’aparcament.
 
El nou Parc de Bombers que tot just s’inaugura avui substitueix l’anterior instal·lació, ubicada al carrer Rafel Estella, enmig de la vila, i que constava de planta baixa (on hi havia les cotxeres) i pis (que acollia les dependències). Aquest parc s’havia quedat obsolet; no disposava d’espai per desar-hi els EPI, ni aula de formació, ni vestidors per a dones ni gimnàs. Amb el previsible increment de la dotació del Parc en la temporada d’estiu era quan es feia més palesa la manca d’espai.
 
La instal·lació, que pertany a la Regió d’Emergències de Girona, té un planter de 28 Bombers; 19 de funcionaris i 9 de Voluntaris. El parc també disposa d’una flota de  3 vehicles; una Bomba Rural Pesada (BRP), una Bomba Forestal Pesada (BFP) i una Unitat de Personal i de Càrrega (UPC).