Protecció Civil

Protecció Civil de la Generalitat: prealerta del Pla INFOCAT per risc d'incendi a Alt Empordà, Priorat, Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Terra Alta

query_builder   29 juliol 2012 12:53

event_note Nota de premsa

Protecció Civil de la Generalitat: prealerta del Pla INFOCAT per risc d'incendi a Alt Empordà, Priorat, Baix Ebre, Ribera d'Ebre i Terra Alta

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha emès una prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT vigent per avui diumenge, pel risc d’incendi forestal existent a les comarques següents:
 
  • Demarcació de Girona: Alt Empordà
  • Demarcació de Tarragona: Priorat
  • Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre i Terra Alta

No hi ha cap massís amb l'accés tancat, però es demana precaució a prop de les zones boscoses i en general a qualsevol punt de vegetació. Les actituts negligents poden ser sancionades. No s'ha de llençar cap burilla des del cotxe o camió encara que sembli apagada i cal trucar de forma immediata el TF d'emergències 112 si es visualitza qualsevol indici de foc forestal, com ara una columna de fum, indicant-ne el més aproximadament possible la situació.

En referència a l’incendi forestal de l’Alt Empordà, el foc de La Jonquera continua controlat i els Bombers de la Generalitat seguiran vigilant avui la zona davant qualsevol possible represa.
 
Ja s’han resolt totes les incidències de telefonia fixa que afectaven diversos municipis fruit de l'incendi.
 
A més, d’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.