Drets Socials

Foto de la celebració

La comunitat peruana a Catalunya celebra la seva festa nacional al Parc del Fòrum de Barcelona

query_builder   30 juliol 2012 11:52

event_note Nota de premsa

La comunitat peruana a Catalunya celebra la seva festa nacional al Parc del Fòrum de Barcelona

Commemora la independència respecte l’Estat espanyol ocorreguda el 1821  
 
Prop de 32.000 persones amb nacionalitat peruana resideixen al Principat
Foto de la celebració
 
El Parc del Fòrum de Barcelona va ser l’escenari ahir de la Festa Nacional del Perú que té lloc cada any a finals de juliol per celebrar la declaració d’independència d’aquesta república llatinoamericana després del domini colonial espanyol, succeïda el 15 de juliol  de 1821. És la principal celebració de les peruanes i els peruans tant al país d’origen com en els països de destinació de la seva emigració.
 
A Barcelona aquest 2012, per mitjà de la Federació d’Entitats Peruanes de Catalunya, la Federació d’Entitats Llatinoamericanes de Catalunya i Movi.Perú; es va organitzar una festa al llarg de tot el dia amb gastronomia típica, activitats infantils, concerts i danses folklòriques i una mostra d’entitats i associacions.
 
La festa pàtria del Perú compta amb la col·laboració de la Generalitat dins del programa de foment del teixit associatiu entre les persones immigrades i, en concret, en la línia de suport a les festes nacionals d’alguns dels col·lectius estrangers amb més presència al país. La propera cita serà el diumenge 5 d’agost per celebrar la Festa Nacional de Bolívia.
 
Segons dades de padró provisionals a gener de 2012, el col·lectiu de nacionalitat peruana a Catalunya supera les 31.800 persones i ocupa la desena posició en el rànquing d’estrangers amb més presència al país. La gran majoria (43 %) resideixen a Barcelona i hi ha una majoria de dones (53 %) respecte als homes (47).