Educació

Ensenyament crea uns premis per potenciar la recerca i l'emprenedoria al Baix Llobregat

query_builder   8 agost 2012 09:00

event_note Nota de premsa

Ensenyament crea uns premis per potenciar la recerca i l'emprenedoria al Baix Llobregat

 
  • Es tracta dels Premis Edurecerca, adreçats als alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau superior
 
El Departament d’Ensenyament ha creat els Premis Edurecerca al Baix Llobregat per al curs 2012-2013, que tenen com a objectiu aplegar i potenciar iniciatives de recerca i emprenedoria mitjançant el reconeixement dels millors treballs dels centres d’ensenyament secundari de la comarca. Aquesta convocatòria consta de dues modalitats: Recerca i Projectes, dirigida als alumnes de batxillerat i de cicles formatius de grau superior, i Reptes d’Empresa, per als estudiants de grau superior de formació professional. Els guardons s’han impulsat amb la col·laboració del teixit associatiu i empresarial de la comarca, i amb el suport del Consell Comarcal, InnoBaix i l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat.
 
Pel que fa a la modalitat de Recerca i Projectes, les entitats, que hauran de treballar i tenir un vincle amb la comarca, seran les encarregades de crear els premis. Els centres, a partir del mes de juliol, podran presentar un projecte per a cadascun dels premis convocats. Els que en resultin seleccionats es podran lliurar als Serveis Territorials de la comarca fins al maig de 2013. L’acte de reconeixement dels guanyadors i l’exposició dels treballs finalistes es realitzarà el juny del 2013.
 
Respecte als projectes pertanyents a Reptes d’Empresa, les empreses participants plantejaran una sèrie de desafiaments lligats a treballs del seu interès, amb el propòsit de promoure la relació i el treball compartit entre el món acadèmic i l’empresarial. Per al desenvolupament del projecte, es posarà a disposició dels alumnes participants els coneixements, instal·lacions i la tecnologia, d’acord amb les bases que s’estableixen pels diferents reptes.
 
El calendari d’aquesta segona modalitat s’inicia el setembre de 2012, amb al convocatòria dels coordinadors d'FP dels centres per a la presentació de cada repte. Abans del 30 d’octubre es presentaran els projectes i durant el mes de novembre de 2012 s’emetrà el veredicte del treball guanyador per a cada desafiament. La selecció dels projectes presentats es farà conjuntament amb les empreses i el coordinador de Formació Professional dels Serveis Territorials d’Ensenyament. A finals del 2012 es signaran els corresponents convenis entre les empreses i els Serveis Territorials, i entre el novembre de 2012 i el maig de 2013, es desenvoluparà el projecte a l’empresa. Finalment, al juny de 2013 es reconeixeran i s’exposaran els projectes desenvolupats.
 
Aquests premis abasten dos àmbits territorials: un de caire més local, que es sosté amb la col·laboració de l’administració local amb els serveis educatius; i un de presència comarcal, que aglutina propostes de diferents associacions, institucions i administracions amb presència a la comarca. En l’àmbit local pren molta rellevància el contacte i l’intercanvi entre centres, alumnes i docents de la zona educativa, així com el reconeixement públic de les persones i administracions properes. En el nivell comarcal és on s’introdueixen més novetats, mitjançant la unificació de propostes d’administracions i entitats que fins al moment estaven aïllades. La finalitat és l’establiment de contactes d’enriquiment mutu a partir d’un espai compartit on la protagonista sigui l’excel·lència educativa, vinculada al teixit social i empresarial de la comarca.
 
Els premis reivindiquen la importància que té per als joves la difusió i el reconeixement dels seus projectes, així com la rellevància per als docents, centres, familiars, entitats i institucions. Aquesta reclamació no és una novetat d’enguany, ja que des de fa temps, al Baix Llobregat, ja s’està duent a terme a través d’iniciatives de caràcter local.
 
 
 
8 d’agost de 2012

1  

Fitxers adjunts

Fotografia

Fotografia
JPG | 4037