Oficina del President

El president Mas i la seva esposa, amb l'alcalde de Mataró, el conseller Recoder i el matrimoni Ganduxer, davant el nou hotel

President Mas: "Si es vol sortir d'aquesta situació dura a nivell de l'Estat s'ha de comptar amb Catalunya"

query_builder   1 agost 2012 22:31

event_note Nota de premsa

President Mas: "Si es vol sortir d'aquesta situació dura a nivell de l'Estat s'ha de comptar amb Catalunya"

  • El cap de l’Executiu ha advertit al Govern central que “no se’n sortirà a base d’ofegar econòmicament Catalunya” perquè “és massa important com per poder-ne prescindir”
 
  •  Durant la inauguració de l’hotel Atenea Port de Mataró, Artur Mas ha fet una crida a “sumar esforços” i ha lamentat que a l’Estat “no s’interpreta bé aquesta suma”
 
El president i la seva esposa, amb l'acalde de Mataró, el conseller Recoder i membres de la família Ganduxer, davant el nou hotel
El president i la seva esposa, amb l'acalde de Mataró, el conseller Recoder i membres de la família Ganduxer, davant el nou hotel
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha advertit avui al Govern central que “si es vol sortir d’aquesta situació dura a nivell del conjunt de l’Estat s’ha de comptar amb Catalunya” i ha afegit que Espanya no se’n sortirà “a base d’ofegar econòmicament Catalunya”.
 
El cap de l’Executiu ha apel·lat a la iniciativa econòmica que hi ha al país i ha assegurat que “Catalunya és massa important en el conjunt de l’Estat i al sud d’Europa com per poder-ne prescindir, i deixar-la en una situació purament marginal o secundària”.
 
Artur Mas ha fet aquest advertiment a l’Executiu central durant el discurs que ha pronunciat en l’acte d’inauguració de l’Hotel Atenea Port de Mataró. El president ha recordat que Catalunya “té molta iniciativa i molta capacitat d’exportar i d’atreure turisme” i ha assenyalat que “si és evident que d’aquesta situació només ens en podem sortir bé a base de fer una gran projecció internacional, que compensi la debilitat del consum interior, aleshores Catalunya és imprescindible”.
 
Per aquest motiu, el president Mas ha fet una crida a “sumar esforços” i ha lamentat que a nivell estatal “no s’interpreta bé aquesta necessària suma d’esforços”. “A base de perjudicar a uns, de menysteniment, de manca de respecte no resoldran res”, ha reblat Artur Mas, que també ha demanat que aquesta suma d’esforços es faci no només a l’Estat, sinó també a nivell europeu i dintre de Catalunya, i ha dit que “prou problemes tenim perquè aquesta suma no es produeixi amb tota la intensitat i energia que en aquest moment cal”.
 
En el seu parlament, el cap del Govern ha destacat l’exemple de la família Ganduxer, propietària del Grup Bonanova, que ha promogut l’hotel, i els ha agraït la iniciativa i la inversió que han fet, perquè en les circumstàncies actuals cal “gent amb valentia, coratge i empenta per tirar endavant”. El president ha remarcat el “compromís amb el país” de la família Ganduxer i el “missatge que hi ha gent que se la juga, que dóna  confiança de cara al futur”.
 
El cap de l’Executiu ha inaugurat l’Hotel Atenea Port de Mataró, acompanyat de la seva esposa, Helena Rakosnik. A l’acte també han assistit l’alcalde de Mataró, Joan Mora; el president del Grup Bonanova, Mariano Ganduxer; el conseller de Territori i Sostenibilitat, Lluís Recoder, i el delegat del Govern de la Generalitat a Barcelona, Salvador Jorba.
 
L’hotel, de quatre estrelles i gestionat per la cadena City Hotels, ha representat una inversió de 14 milions d’euros i ha suposat la creació de més de 40 llocs de treball directes. L’hotel disposa de 95 habitacions i deu apartament, així com sales de reunions i celebracions amb capacitat fins a 500 persones. És el primer hotel de quatre estrelles que hi ha a Mataró i el primer de Catalunya construït en terrenys portuaris, per mitjà d’una concessió administrativa per 30 anys.
 
Amb aquest equipament, el Grup Bonanova vol contribuir a fer que la capital del Maresme esdevingui pol d’atracció de turistes i motor econòmic de la comarca. El seu objectiu és promoure el turisme de qualitat, captant visitants relacionats amb el món dels negocis, l’oci, la nàutica i el turisme familiar.

3  

Imatges

Terrassa hotel

Terrassa hotel 563

Façana hotel

Façana hotel 512

Parlament president

Parlament president 377