Bombers

Els Bombers de la Generalitat segueixen treballant per extingir l'incendi d'Ossera que segueix actiu però no avança

query_builder   3 agost 2012 09:36

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat segueixen treballant per extingir l'incendi d'Ossera que segueix actiu però no avança

 
La Direcció General de Protecció Civil manté en fase de prealerta el pla Infocat a 16 comarques
 
Setze dotacions terrestres dels Bombers de la Generalitat i 4 helicòpters segueixen treballant en l’extinció de l’incendi forestal d’Ossera (Alt Urgell). Les condicions de la nit han estat favorables i la zona es manté sense flama, tot i que el foc segueix actiu perquè el perímetre encara no està del tot encerclat per línies d’aigua. La zona és de molt difícil accés, amb cingleres importants, fet que dificulta l’extinció.
 
Els Bombers segueixen treballant amb aigua i també eines manuals per marcar el perímetre i rematar qualsevol possible punt calent. Així mateix, al dispositiu hi participen membres dels Equips de Prevenció Activa Forestal (EPAF) i del Grup d’Actuacions Forestals (GRAF), que viatgen helitransportats per poder desplaçar-se ràpidament a qualsevol punt de la zona on calgui treballar.
 
Pel que fa a l’extensió cremada, es mantenen les dades provisionals facilitades pel cos d’Agents Rurals: 17 hectàrees de matoll i massa forestal. Així mateix, la investigació per determinar l’origen del foc segueix oberta, tot i que es treballa amb la hipòtesi que la ignició fos causada per un llamp que durant uns dies hagués estat en somort i despertés per les condicions favorables d’humitat relativa baixa i temperatura alta.
 
La Direcció General de Protecció Civil manté el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de prealerta. El risc d’incendi forestal es preveu a les comarques següents:
 
-          Demarcació Catalunya Central: Anoia,  Bages, Osona, Solsonès
-          Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès, Pla de l’Estany, La Selva
-          Demarcació de Lleida:  Garrigues, Segarra
-          Demarcació de Tarragona: Conca de Barberà, Priorat
-          Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta
 
 
Cerdanyola del Vallès, 3 d’agost de 2012
09.37 hores