Protecció Civil

Unitat Mòbil de Protecció Civil

Protecció Civil participa en la jornada de seguretat i emergències de la Llagosta (Vallès Oriental)

query_builder   4 agost 2012 16:20

event_note Nota de premsa

Protecció Civil participa en la jornada de seguretat i emergències de la Llagosta (Vallès Oriental)

Imatge de la jornada

 

  • La jornada estava destinada especialment a les famílies i als nens per sensibilitzar-los envers el risc i les emergències
  • Durant la jornada els ciutadans van poder comprovar in situ el funcionament de la UMOPC
 
La unitat Mòbil de Protecció Civil (UMOPC) de la Generalitat  va participar ahir, divendres 3 d’agost, a la jornada de seguretat i emergències, que va tenir lloc al parc Popular de la Llagosta (Vallès Oriental), en la que s’exposaven diferents vehicles d’emergències.
 
La jornada de seguretat i emergències de la Llagosta estava destinada especialment a les famílies i als nens per sensibilitzar-los envers el risc i les emergències. Durant la jornada els ciutadans van poder comprovar in situ el funcionament de la UMOPC, que en emergència actua com a Centre de Comandament Avançat gestionat pels tècnics de Operativa Territorial de Protecció Civil de la Generalitat.
 
 
A banda de la UMOPC els assistents van poder veure:
  • 2 vehicles i 1 moto dels Mossos d’Esquadra
  • 1 camió dels Bombers de la Generalitat
  • 2 cotxes dels Agents Rurals
  • 1 ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM)
  • 1 vehicle i 1 moto de la Policia Local de la Llagosta
  • 1 cotxe dels voluntaris de Protecció Civil de La Llagosta
  • 1 cotxe i 1 barca dels voluntaris de Protecció Civil de Sant Fost de Campsentelles.
 
Unitat mòbil de Protecció Civil (UMOPC)
La unitat mòbil de Protecció Civil és un camió tot terreny que es transforma en un centre de coordinació d’emergències. Aquest vehicle, de 4 m d’alçada i entre 9 i 10 de llargada, disposa d’un sistema hidràulic que permet desplegar-ne els laterals de forma automàtica i disposar, en pocs minuts, d’un centre de coordinació distribuït en dos espais principals: una sala operativa amb 5 posicions d’operador i una sala tècnica o de reunions.  Les posicions de la sala operativa estan preparades amb les aplicacions i sistemes de comunicació de Bombers, Mossos, SEM, Agents Rurals, Creu Roja i Protecció Civil i poden adaptar-se a altres serveis que puguin actuar en l’emergència segons la necessitat.
 
La unitat disposa, entre d’altres, dels elements següents: xarxa d’informàtica, xarxa de telefonia, emissores de comunicació per ràdio, estació meteorològica, càmera de vigilància exterior amb visió d’infraroig, televisió per satèl·lit, receptor d’imatges d’helicòpter, impressores, plotter i megafonia exterior.
 
La unitat està dissenyada per funcionar de forma autònoma, amb independència de la xarxa elèctrica (disposa de dos generadors) i amb independència de la xarxa de comunicacions (disposa de comunicació per satèl·lit de veu i dades), cosa que permet garantir-ne el funcionament en qualsevol situació d’emergència.
 
Està previst que s’activi en emergències de llarga durada amb la participació de diferents cossos o serveis en què calgui un reforç a la coordinació de l’actuació.
Les possibles situacions d’activació segons les funcions de coordinació a desenvolupar poden ser: Centre de Comandament Avançat CCA, Centre de Coordinació Operativa Municipal CECOPAL i CECAT MÒBIL.

2  

Imatges

Imatge 1 de la jornada de seguretat de la Llagosta

Imatge 1 de la jornada de seguretat de la Llagosta 926

Imatge 2 de la jornada de seguretat de la Llagosta

Imatge 2 de la jornada de seguretat de la Llagosta 711