Bombers

Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi d'Ossera (Alt Urgell)

query_builder   4 agost 2012 19:22

event_note Nota de premsa

Els Bombers de la Generalitat donen per controlat l'incendi d'Ossera (Alt Urgell)

 
 
  • Al llarg del dia hi ha hagut molts serveis per extingir focs de petita importància
  • La Direcció General de Protecció Civil manté la prealerta de l’Infocat
 
 
 
L’incendi que afecta una zona d’alta muntanya a la població d’Ossera (Alt Urgell) està controlat des de les 18.53 hores.
 
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant-hi amb una quinzena de dotacions, entre les quals hi ha dos mitjans aeris que es retiraran a l’ocàs.  Les tasques d’extinció s’han vist determinades per la dificultat orogràfica, la manca d’accessos i les característiques de la vegetació.
 
Pel que fa a l’extensió cremada, es mantenen les dades provisionals facilitades pel cos d’Agents Rurals: 17 hectàrees de matoll i massa forestal.
 
D’altra banda, els Bombers de la Generalitat han dut a terme diverses actuacions per incendis de vegetació al llarg del dia d'avui. A les 13.18 hores, a Darnius (Alt Empordà) a prop del pantà de Boadella, han treballat 8 dotacions per extingir un incendi que ha cremat 300m2. El foc ha estat controlat en aproximadament mitja hora.
 
D'altra banda, a tres quarts de quatre de la tarda han treballat 5 dotacions dels Bombers de la Generalitat a Pals (Baix Empordà) per extingir un incendi que ha cremat 100 m2 de vegetació agrícola al costat de la carretera GIV-6502.
 
A Seva (Osona) s'ha rebut, a les 16.15 hores, un altre avís d’incendi de vegetació. A hores d'ara ja està controlat i els Bombers de la Generalitat continuen remullant la superfície afectada, 6.900 m2.
 
Finalment, els Bombers han estat alertats d'un altre incendi a les 17.23 hores, al terme municipal de Begues (Baix Llobregat). En aquest cas, s'han mobilitzat 16 dotacions terrestres i dues d'aèries. S’han cremat 3.600 m2 de vegetació forestal i matoll a una zona propera a Begues Parc. 
 
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en prealerta.
 
Cerdanyola del Vallès, 4 d’agost de 2012
19.22 hores