Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (06.08.12)

query_builder   5 agost 2012 18:18

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal (06.08.12)

 

  • Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat  el perill d’incendi per demà disminueix arreu excepte al litoral i prelitoral del terç sud on s’incrementa. Perill molt alt puntualment a les Terres de l’Ebre i sud del Baix Camp. Perill alt a bona part de la meitat sud i a Girona. Perill moderat a la resta excepte cap al Pirineu Occidentral on seguirà baix
Mapa diari de risc d'incendi forestal
Els Bombers de la Generalitat continuaran amatents als nuclis de tempesta que travessen el país en cas que vagin acompanyats de poca aigua i molta activitat elèctrica. Les  zones més sensibles són l'interior de Terres de l'Ebre, la Catalunya Central i l'extrem nord occidental.
 
D'altra banda, els Bombers de la Generalitat han donat per extingit, a les 14.25 hores, l’incendi d’Ossera (Alt Urgell) que va començar el passat dimecres 1 d’agost al migdia i que, segons les dades provisionals del Cos d'Agents Rurals, ha afectat una superfícies de 17 hectàrees de vegetació forestal.  
 
D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu la següent situació meteorològica per demà:
 
Fins a migdia el cel estarà molt ennuvolat i cobert arreu. A partir d'aleshores la nuvolositat minvarà per ponent i al llarg de la tarda quedarà restringida al quadrant nord-est i resta del Pirineu i Prepirineu, amb creixement de nuvolades a punts de muntanya.
 
Fins a mig matí s'esperen precipitacions en forma de xàfec a qualsevol punt del Principat. A partir de llavors s'aniran restringint progressivament a la meitat est, i a la resta del Pirineu i Prepirineu. Seran d'intensitat entre feble i moderada, si bé localment podran ser forts. A més aniran acompanyats de tempesta i no es descarta de calamarsa o pedra. Les quantitats de precipitació acumulades seran entre minses i poc abundants (fins a 20 mm en 24 hores).
 
Les temperatures baixaran entre lleugerament i moderadament arreu.
 
En relació al vent, a l'interior predominarà de component sud i oest fluix, tret de l'inici i final del dia quan quedarà fluix i de direcció variable. Al litoral predominarà el component est al matí i el component sud durant la tarda, tot i que al sector central hi haurà intervals de vent fluix i direcció variable. Independentment, bufarà la tramuntana a l'Empordà entre fluixa i moderada amb cops forts, sobretot al final del dia. A més, a l'extrem sud del litoral bufarà el mestral entre fluix i moderat amb algun cop fort fins a migdia.
 
La humitat relativa per la nit serà més elevada a la zona de l’interior i litoral. Demà al matí disminuirà fins al 50-60% a tot Catalunya, essent al litoral sud de Girona i Barcelona una mica més elevada, al voltant del 70%.
Protecció Civil de la Generalitat ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de prealerta durant el dia d'avui. Per demà el risc d’incendi forestal afectaria a les comarques següents:
 
·     Demarcació de Girona: Alt Empordà
·     Demarcació de Tarragona: Baix Camp, Priorat
·     Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre, Terra Alta

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 103