Mossos d'Esquadra

Els Mossos d'Esquadra resolen cinc robatoris que havien estat denunciats falsament

query_builder   5 agost 2012 10:42

event_note Nota de premsa

Els Mossos d'Esquadra resolen cinc robatoris que havien estat denunciats falsament

 

· S’han detingut tres persones i s’han imputat a dues més per simular que havien estat víctimes de robatoris

 
Agents de la Policia de la Generalitat - Mossos d'Esquadra de la Unitat d’Investigació de l’ABP Segrià-Pla d’Urgell-Garrigues, han detingut les darreres setmanes tres persones i han imputat a dues més, per simular que havien patit un robatori. Els cinc fets van ser denunciats els darrers dos mesos a la ciutat de Lleida.
 
Últimament s’ha constatat un augment en les simulacions de delictes. Alguns casos són detectats pels agents en el moment de recollir la denúncia i es resolen quan s’explica clarament al denunciant les conseqüències legals que comporta aquest fet. En altres, és necessari una investigació per tal de demostrar que es tracte de falses denúncies.
 
Els mossos tenen una especial cura en detectar i perseguir aquesta tipologia delictiva, ja que comporta un malbaratament de recursos policials en la investigació d’uns fets inexistents, a banda de les conseqüències penals pel denunciant.
 
Aquest delicte està recollit al codi penal i es castiga amb una pena de multa que pot oscil·lar dels 6 als 12 mesos. La finalitat de la falsa denúncia acostuma a ser el cobrament d’una assegurança que cobreix el delicte.
 
 
Detingut per simular un robatori amb força en un bar
 
Els fets es remunten al passat 24 de juny quan ens van denunciar un robatori amb força a l'interior d’un bar del carrer Llitera de Lleida.
 
Segons la denúncia, uns desconeguts van forçar la porta del local i un cop a l'interior, van sostraure 2.125 euros en metàl·lic i van forçar les màquines escurabutxaques.
 
El 18 de juliol van concloure la investigació amb la detenció del propietari del local, Sameh Nageb AG, de 51 anys, de nacionalitat egípcia i veí de Lleida, per haver simulat el robatori.
 
El detingut tenia antecedents i va quedar en llibertat després de declarar a la comissaria de Lleida.
 
 
Detingut per simular un atracament en un bar
 
El 25 de juliol el propietari d’un bar del carrer Riu Ebre de Lleida va denunciar que havia estat víctima d’un robatori amb intimidació a l'interior del seu negoci. Segons la seva versió, dos individus el van obligar a tancar el local i després intimidar-lo amb un ganivet li van sostraure els diners de les màquines escurabutxaques.
 
Dies després es va detenir al denunciant, Juan  Miguel ML, de 37 anys, de nacionalitat espanyola  i veí de Lleida, per haver simulat l’atracament.
 
 
Detingut per simular un robatori amb intimidació en un bar
 
El 17 de juliol van denunciar el robatori amb intimidació a l'interior d’un bar del carrer Enric Pubill Lo Parrano de Lleida. El propietari va explicar que dos individus li van proposar que es deixés atracar. Al negar-se, el van intimidar i li van robar els diners de la caixa registradora i les màquines escurabutxaques.
 
Inicialment i arran aquests fets es va detenir un home i imputar a un altre com a presumptes autors del robatoris. Posteriorment es va esbrinar que el robatori l’havien comès amb la connivència del propietari.
 
Per aquest motiu, el 31 de juliol es va detenir José Luis JT, de 20 anys, de nacionalitat espanyola i veí de Lleida, per haver simulat el robatori.
 
 
Imputada per simular un atracament a la via pública
 
El 13 de juny una senyora va denunciar que l’havien atracat a la via pública. Segons les dades facilitades, els fets van passar a la Plaça de la Sal de Lleida quan un desconegut la va intimidar amb un ganivet i li va sostraure 720 euros en metàl·lic i també les joies que portava.
 
Les gestions policials van confirmar que la víctima disposava d’assegurança que cobria parcialment els objectes sostrets.
 
Finalment es va esbrinar que l’atracament no s’havia comès. Per aquest motiu, es va imputar a la denunciant, una dona de 45 anys i veïna d'Alpicat, una simulació de delicte i un delicte d’estafa a la companyia d’assegurances.
 
 
Imputada per simular un robatori amb força en un bar
 
Els fets es remunten al passat 1 de juny quan ens va denunciar un robatori amb força a l'interior d’un bar del carrer Alcalde Porqueres de Lleida. Segons la denúncia, uns desconeguts van accedir al local després de trencar una de les portes d’accés. Un cop a l'interior, van sostraure els diners de les màquines escurabutxaques, un ordinador portàtil i 500 euros en metàl·lic.
 
La investigació va concloure l'1 d’agost, amb la imputació de la propietària del local, una dona de 42 anys i veïna de Lleida, per haver simulat el robatori.
 
 
Àrea de Comunicació,
Lleida, 5 d’agost de 2012