Protecció Civil

Protecció Civil: La prealerta del pla Infocat per risc d'incendi es restringeix a les comarques de Terres de l'Ebre i sud de Tarragona

query_builder   6 agost 2012 11:09

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: La prealerta del pla Infocat per risc d'incendi es restringeix a les comarques de Terres de l'Ebre i sud de Tarragona

 

  • Les pluges de les darreres hores han ajudat a disminuir notablement el risc d’incendi per avui dilluns a moltes comarques
 
  • Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112
 
  • Tot i la treva momentània, cal mantenir la prevenció general
 
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha posat aquest matí en Prealerta el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT  per risc d’incendi fins a les 00.00 hores, a 6 comarques catalanes de Terres de l’Ebre i del sud de Tarragona.
 
La Prealerta, que es mantindrà durant tot el dia d’avui, es restringeix a les comarques següents:
 
-          Demarcacíó de Tarragona: Baix Camp i Priorat
-          Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta
 
 
Les pluges d’ahir al vespre i aquest matí han ajudat a disminuir a moltes comarques, sobretot de Lleida, Catalunya Central, Barcelona i Girona, el risc d’incendi per avui dilluns.
 
Tot i la reducció del risc, cal mantenir la prevenció general de les activitats de risc a l’entorn de zones forestals, i avisar de forma immediata al telèfon d’emergències 112 en cas de divisar alguna columna de fum.
 
 El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha informat de la situació de Prealerta als municipis de les comarques afectades.
  
Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112.
 
 
Barcelona, 6 d’agost de 2012
11.00 hores