Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   6 agost 2012 12:10

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el risc disminueix arreu, excepte al litoral i prelitoral del terç sud, on s’incrementa. Perill molt alt puntualment a les Terres de l’Ebre i sud del Baix Camp i perill alt a comarques properes de la meitat sud-oest i més puntualment al nord. Perill entre moderat i baix a la resta.
mapa
 
Durant la passada nit no s’ha recuperat la humitat relativa ni a Terres de l’Ebre ni a Tarragona, per tant, els Bombers de la Generalitat continuaran durant el dia d’avui amatents a qualsevol conat d’incendi forestal que es pugui originar com a conseqüència dels llamps caiguts durant les tempestes que han afectat tot el territori les darreres hores. En aquest sentit, estan previstes per avui dues rutes dels Avions de Vigilància i Atac que sobrevolaran les Terres de l’Ebre i el Pre-pirineu.
 
Cal destacar que avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveuen les següents situacions meteorològiques de risc:
 
  • A partir de migdia les precipitacions es restringeixen al quadrant nord-est fins a desaparèixer durant les primeres hores de la tarda. Seran d’intensitat feble i moderada i localment poden ser fortes.
 
  • El vent serà de component est al litoral amb predomini de xaloc a la tarda, tot i que també hi haurà intervals de vent fluix i direcció variable. A l’interior predominarà el vent de component oest fluix amb algun cop moderat i al final del dia serà fluix i de direcció variable. Es mantindrà la tramuntana al llarg de tota la jornada entre fluixa i moderada amb cops forts al final del dia. A l’extrem sud del litoral bufarà mestral fins al migdia, fluix amb algun cop moderat. No obstant, si es produeixen xàfecs, el vent podrà ser ratxejat i de direcció variable.
 
  • Les temperatures baixaran lleugerament arreu. El descens serà més acusat al quadrant nord-est i altres punts del terç nord.
 
 
Durant el dia d’avui, la Direcció General de Protecció Civil ha posat en fase de Prealerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents:
 
  • Demarcació de Tarragona: Baix Camp i  Priorat.

 

  • Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta.
 
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha informat de la situació de Prealerta als municipis de les comarques afectades.
 
 

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 308