Drets Socials

Festa al Fòrum

La comunitat boliviana a Catalunya celebra la seva festa nacional amb actes a Barcelona i Badalona

query_builder   6 agost 2012 16:47

event_note Nota de premsa

La comunitat boliviana a Catalunya celebra la seva festa nacional amb actes a Barcelona i Badalona

El director general per a la Immigració va assistir ahir a les dues trobades   
 
Més de 54.000 persones amb nacionalitat boliviana resideixen al Principat
Acte al Fòrum
El director general per a la Immigració, Xavier Bosch, va assistir ahir a les trobades que es van organitzar a Barcelona i Badalona amb motiu de la Festa Nacional de Bolívia, que commemora el 187è aniversari de la independència d’aquest país sudamericà.
 
A Barcelona, la celebració va tindre lloc al Parc del Fòrum i va reunir prop de 8.000 persones. La trobada, que estava organitzada per la Federació d’Entitats Bolivianes (Fedebol), va incloure una mostra gastronòmica, activitats infantils, concerts i danses folklòriques, entre altres.
 
Per la seva banda, la Confederació de Bolivians a Catalunya (Confebol) també va organitzar una festa al Parc Turó de Can Caritg de Badalona per celebrar la Diada Nacional de Bolívia.
Festa a Badalona
La festa pàtria de Bolívia compta amb la col·laboració de la Generalitat dins del programa de foment del teixit associatiu entre les persones immigrades i, en concret, en la línia de suport a les festes nacionals d’alguns dels col·lectius estrangers amb més presència al país. La propera cita serà el 12 d’agost per celebrar la Festa Nacional d’Equador.
Segons dades de padró provisionals, el col·lectiu de nacionalitat boliviana a Catalunya és de 54.323 persones i ocupa la quarta posició en el rànquing d’estrangers amb més presència al país. La gran majoria (82%) resideixen a l’àmbit metropolità i hi ha una majoria de dones (58%) respecte als homes (42%).