Cultura

El conseller de Cultura mostra el seu condol per la mort de l'historiador Josep Maria Ainaud de Lasarte

query_builder   9 agost 2012 11:03

event_note Nota de premsa

El conseller de Cultura mostra el seu condol per la mort de l'historiador Josep Maria Ainaud de Lasarte

El conseller de Cultura, Ferran Mascarell , ha expressat el seu condol per la mort de l’historiador i polític, Josep Maria Ainaud de Lasarte, de qui ha que ha recordat la seva “profunda catalanitat i la seva contribució immensa al servei de Catalunya”.
 
Mascarell ha destacat “la solidesa i la constància de la feina feta per Ainaud de Lasarte com a historiador”, i ha ressaltat  que “amb la seva saviesa i el seu humanisme ha contribuït a refermar la identitat del poble de Catalunya, una identitat que ell sempre a treballat perquè fos oberta, plural, culta, i universalista”.
 
El conseller de Cultura ha recordat que “des de la seva enorme lucidesa Ainaud de Lasarte ha estat un constructor de país, i un treballador perseverant en favor del compromís cívic i de la projecció de Catalunya i de la seva cultura més enllà de les seves fronteres”. 
 
El mes de maig passat Ainaud de Lasarte va rebre la Medalla d’Or de la Generalitat, la màxima distinció honorífica que concedeix el Govern, en reconeixement a la seva destacada trajectòria com a historiador i a la seva contribució rellevant a la continuïtat del país, des d’una sostinguda fidelitat als millors valors cívics.