Protecció Civil

Ja són 11 els massissos que restaran tancats com a mesura preventiva

Protecció Civil: Actualització de l'Alerta del pla Infocat per risc d'incendi forestal generalitzat a tot Catalunya

query_builder   9 agost 2012 18:53

event_note Nota de premsa

Ja són 11 els massissos que restaran tancats com a mesura preventiva

Protecció Civil: Actualització de l'Alerta del pla Infocat per risc d'incendi forestal generalitzat a tot Catalunya

 • A partir de la propera matinada es tancaran els accessos a 3 massissos de Lleida
 • Des de la passada matinada ja s’havien tancat els accessos a 8 massissos de Girona i Terres de l’Ebre
 • Protecció Civil ha demanat als ajuntaments que incrementin la vigilància de les activitats que poden generar risc d’incendis
 • No llenceu cap burilla de cigarreta o llumins des del cotxe encara que semblin apagats
 • Si veieu una columna de fum truqueu ràpidament al telèfon d’emergències 112
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté la fase d’alerta del pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya INFOCAT, per l’elevat risc d’incendi generalitzat a tot Catalunya, així com les altes temperatures i la disminució de les humitats. Respecte a la informació d’aquest matí, la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat amplia el tancament d’accessos a 3 massissos de Lleida. Així doncs, a partir de la propera matinada seran 11 els massissos tancats com a mesura preventiva, afectant a uns 250 municipis i 23 comarques.
 
Degut a les condicions meteorològiques i el risc potencial d’incendi forestal la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, ha afegit als massissos amb restriccions que s’han comunicat aquest matí, la restricció d’accessos dels següents massissos forestals a partir d’aquesta mitjanit: Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies-Sant Mamet, Rialb-Serra d’Aubenç.
 
El tancament d’aquests massissos s’afegeix als 8 que ja havien tancat els accessos: Les Gavarres, Massís de Cadiretes i Massís de l’Albera , Massís dels Ports Tortosa Beseït, Tivissa Vandellòs, serralada del Montsant, muntanyes de Prades i a la Serra de Cardó Boix.
 
D’altra banda, es prohibeixen totes les feines agrícoles, excepte les activitats de llaurar vinculades a la prevenció d’incendis, en aquells municipis afectats pel tancament d’aquests massissos i que són:
 • Alt Urgell: Bassella, Coll de Nargó, Peramola.
 • Noguera: Àger, Algerri, Alòs de Balaguer, Artesa de Segre, Balaguer, Camarasa, Castelló de Farfanya, Cubells, Foradada, Ivars de Noguera, la Baronia de Rialb, la Sentiu de Sió, Les Avellanes i Santa Linya, Oliola, Os de Balaguer, Ponts, Vallfogona de Balaguer, Vilanova de Meià.
 • Pallars Jussà: Abella de la Conca, Castell de Mur, Gavet de la Conca, Isona i Conca dellà, Llimiana, Sant Esteve de la Sarga, Talarn, Tremp. 

 

Des de Protecció Civil de la Generalitat s’ha demanat també als municipis que incrementin la vigilància de les activitats que poden ser susceptibles de generar o augmentar el risc d’incendis al seu terme municipal i de les possibles columnes de fum. Entre aquestes mesures s’inclou l’increment de la supervisió i vigilància de les activitats que es desenvolupin als entorns forestals, com ara evitant l’accés d’elements que puguin generar un incendi, en especial als massissos on encara es permet l’accés.

 
Fem especial èmfasi en què en dies com avui, de molt alt risc d’incendi forestal, cal minimitzar les activitats en zones de risc forestal i incrementar la vigilància i la detecció de columnes de fum, alertant ràpidament al telèfon d’emergències 112.
 
 
 • No llenceu burilles enceses ni llumins, ni caminant ni per la finestra del cotxe.
 • No encengueu focs artificials ni llanceu coets en zones de perill, ni que sigui a camp ras, ni en terrenys agrícoles ni, sobretot, en urbanitzacions envoltades per bosc.
 • No utilitzeu barbacoes que no estiguin autoritzades. Recordeu que han de ser d'obra i amb mataguspires.
 • Les cremes de residus al jardí estan prohibides, cal portar-los a l'abocador o triturar-los, i en faran compost.
 • No deixeu mai escombraries ni deixalles al bosc. Utilitzeu els serveis de recollida i els contenidors adients.
 • Elimineu les branques que toquin la façana i allunyeu de la casa les reserves de llenya.
 • Tingueu a punt eines bàsiques contra incendis (mànegues, destrals) i alguna reserva d'aigua.