Protecció Civil

Avís de superació del llindar d'ozó troposfèric a Gavà (Baix Llobregat) i a la plana de Vic (Osona)

query_builder   9 agost 2012 19:07

event_note Nota de premsa

Avís de superació del llindar d'ozó troposfèric a Gavà (Baix Llobregat) i a la plana de Vic (Osona)

  • Es recomana a gent gran, infants i gent amb malalties respiratòries que evitin fer esforços físics a l'aire lliure durant temps prolongat fins a les 20 hores
 
La Direcció General de Protecció Civil (DGPC) de la Generalitat ha emès un avís per superació del llindar d'ozó troposfèric a les zones de qualitat de l’aire de l’Àrea de Barcelona i a la plana de Vic.
L'avís s'emet en base al comunicat de la Direcció General de Qualitat Ambiental a través del Servei de Vigilància i Control de l’Aire, de que s'ha superat, el llindar d’ozó troposfèric per sobre dels 180 mm³ a la zona de qualitat de l’aire de l’Àrea de Barcelona, en concret, al punt de mesurament de Gavà i a la de la Plana de Vic, en concret al punt de mesurament de Vic.
 
En les àrees on se supera el llindar, es possible que part de la població sensible (malalts de cor i de pulmó, persones amb altres malalties, infants i gent gran) presenti símptomes de malestar, afectacions respiratòries i/o irritacions oculars i de gola. Amb tot, no es tracta d’una situació de risc elevat, sobre tot per la ciutadania en general..
 
En cas de superació del llindar d'informació, es recomana com a prevenció, que les persones més sensibles a la contaminació atmosfèrica (persones amb problemes respiratoris, gent gran i nens petits) evitin realitzar esforços físics a l'aire lliure, principalment si produeixen fatiga, són de llarga durada i es realitzen entre les 12h i la 18h. En cas de superació del llindar d'alerta aquesta recomanació s'estén a tota la població.
 
Podeu obtenir més informació a la web http://www.gencat.cat/mediamb/qaire/ciozo.htm  seguir-la via twitter amb l'etiqueta #ozó. Si voleu saber més coses sobre l'ozó troposfèric cliqueu aquí.
 
Per veure la taula de valors de l'estació de la Xarxa de Vigilància i Previsió de la Contaminació Atmosfèrica a Catalunya a Viladecans, cliqueu aquí.