Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal: previsió per demà, 23 d'agost

query_builder   22 agost 2012 19:21

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal: previsió per demà, 23 d'agost

Persisteix l’episodi d’elevat perill d’incendi, amb un increment del perill a les comarques del nord-est. Predomini del perill molt alt i presència de perill extrem a zones de la Catalunya central i interior de les comarques de Tarragona i Girona. Perill alt quasi a tota la resta. Perill moderat només a zones elevades del Pirineu Occidental i Oriental.
Mapa de risc d'incendi forestal. Previsió pel 23 d'agost
Al llarg de la jornada, els Bombers de la Generalitat han treballat en petits incendis de vegetació, tots ells de poca importància. El més destacat, a Sant Carles de la Ràpita (Montsià), ja està estabilitzat i segons les primeres valoracions hauria cremat uns 7.000m2 de vegetació agrícola.
 
En el context d'onada de calor d'aquests dies, també avui els Bombers de la Generalitat han fet rutes de vigilància aèria, juntament amb els mitjans dels Agents Rurals, els Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit.
 
 
Cal destacar que per demà dijous, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveuen les següents situacions meteorològiques de risc:
 
Les temperatures seguiran essent elevades si bé es preveu una davallada suau de les temperatures els propers dies, entre 2 i 3º, i més especialment al litoral per l’entrada de vent de marinada. A la zona de Girona encara s’esperen temperatures força elevades sobretot demà dijous a la tarda. Per altra banda, el vent seguirà essent predominantment de component sud i intensitat entre fluixa i moderada a la major part del territori.
 
En aquest sentit, Protecció Civil manté activada l’alerta del PROCICAT per onada de calor i recomana intensificar el seguiment de la població més vulnerable. Cal tenir en consideració que ens trobem en el sisè dia de l’episodi d’onada de calor per a la persistència d’altes temperatures. El Departament de Salut manté activat el Pla d’actuació per prevenir el efectes de l’onada de calor sobre la salut (POCS) en fase 2 (nivell màxim).
 
D’acord amb la previsió de risc d’incendi forestal per demà facilitada pel Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), des de les 00:01h de demà  es restringeix la suspensió dels permisos per a la realització d’activitats que puguin generar perill a 274 municipis de les següents comarques: Alt Camp, Alt Empordà, Alt  Penedès, Alt Urgell, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Baix Empordà, Berguedà, Conca de Barberà, Garrigues, Garrotxa, Gironès, Maresme, Montsià, Noguera, Osona, Pallars Jussà, Pla de l’Estany, Priorat, Ribera d’Ebre, Ripollès, Segarra, Selva, Solsonès i Terra Alta, Vallès Occidental i Vallès Oriental.
 
Les activitats considerades de risc que cal evitar als municipis afectats són: generar restes vegetals, activitats agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línies fèrries, carreteres) i aturada de l’execució de l'obra civil a menys de 500 metres del bosc. També s’hi prohibeixen les activitats agrícoles susceptibles de generar ignicions. No queda prohibit el llaurar els camps per a la prevenció d’incendis. Finalment, també se suspèn les activitats cinegètiques de mitja veda en aquests municipis.
 
Els 30 municipis on s’han aixecat les restriccions a les activitats considerades de risc corresponen als massissos de Tivissa-Vandellòs i a la Serra de Cardó-Boix, on s’ha aixecat la restricció d’accés a partir de demà, a més de Balaguer, Granadella i Foradada.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural manté les restriccions d’accés als espais naturals de la riera de Merlès i la riera de Sadernes, així com massissos següents:
 
Girona: Massis Albera, Les Gavarres, Massís de Cadiretes.
Tarragona/Terres de l’Ebre: Massís dels Ports de Tortosa Beseit, Serralada del Montsant i muntanyes de Prades
Lleida: Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies-Sant Mamet i Rialb-Serra d’Aubenç.

2  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal. Previsió pel 23 d'agost

Mapa de risc d'incendi forestal. Previsió pel 23 d'agost
JPG | 75

Mapa de risc d'incendi forestal. Previsió pel 23 d'agost (amb llegenda de comarques)

Mapa de risc d'incendi forestal. Previsió pel 23 d'agost (amb llegenda de comarques)
JPG | 118