Protecció Civil

Protecció Civil: Es mantenen per aquesta tarda les altes temperatures, sobretot al nord-est del país

query_builder   23 agost 2012 13:50

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Es mantenen per aquesta tarda les altes temperatures, sobretot al nord-est del país

 
  • Segons el Servei Meteorològic de Catalunya (SMC), aquesta tarda es poden donar temperatures molt altes sobretot a les comarques de Girona, i amb menys probabilitat a la demarcació de Lleida, Catalunya Central, Conca de Barberà (Tarragona) i els dos vallesos (Barcelona) 

 

  • Durant el dia d’avui ja no hi ha restricció d'accés als massissos de Tivissa-Vandellós i Serra de Cardó-Boix, i el pla Alfa 3 afecta a 274 municipis

 

  • De cara al cap de setmana, tot i el descens notable de les temperatures, el risc d’incendi seguirà sent molt elevat per la inestabilitat i entrada de vent
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté encara per aquesta tarda en alerta el pla PROCICAT per onada de calor, encara que les temperatures ja no han de ser tant elevades com els darrers dies. Avui s’esperen temperatures extremes sobretot a les comarques del nord-est del país (Alt i Baix Empordà, Gironès i Pla de l’Estany), i amb menys probabilitat a la Garrotxa i Selva (Girona), tota la demarcació de Lleida, Catalunya Central, la Conca de Barberà (Tarragona) i els dos vallesos (Barcelona)
 
Pel que fa al risc d’incendi, encara segueix sent molt alt i extrem, i de cara al cap de setmana es preveu inestabilitat i l’entrada de vent. És per això que es manté en alerta el pla INFOCAT.
   
Per aquesta tarda, i fins a les 20.00 hores, es preveuen temperatures altes sobretot a:
 
- Girona: Gironès, Pla de l’Estany, Alt i Baix Empordà (més probabilitat), Garrotxa i Selva
- Catalunya Central: Anoia, Bages, Berguedà, Osona i Solsonès
- Lleida: Noguera, Garrigues, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell
- Tarragona: Conca de Barberà
- Barcelona: Vallès Occidental i Vallès Oriental
 
 
Des que va començar aquest episodi d’onada de calor (dijous dia 16 d’agost) i fins avui dijous, a les 13.00 hores, el Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM) ha atès 154 persones per patologies que podrien estar relacionades amb la onada calor, cap d’elles greu. La majoria són casos de persones grans amb patologies de base que les altes temperatures les han aguditzat.
 
Per demarcacions, a Barcelona s’han atès un total de 106 persones, 28 a Girona, 11 a Tarragona, 5 a la Catalunya Central, 3 a Lleida i 1 a Terres de l’Ebre.
 
Del total de persones ateses pel SEM, 34 han estat a consulta, i 120 han requerit mobilització d’efectius. Dels 154 afectats, només 69 han hagut de ser traslladats a centres sanitaris.
 
Salut Pública manté activat el Pla d’actuació per prevenir els efectes de l’onada de calor sobre la Salut (POCS) en fase 2 (màxim). Recordeu que podeu contactar amb Sanitat Respon mitjançant el número telefònic 061.
 
 
Alerta pla INFOCAT
 
Per avui persisteix l’elevat perill d’incendi, amb un increment a les comarques del nord-est i lleugera baixada a les Terres de l’Ebre. El perill és molt alt i extrem a zones de la Catalunya central  i molt alt amb punts d’extrem a l’interior de les comarques de Tarragona i Girona. Perill alt al litoral i parcialment al prelitoral, i moderat només a zones elevades del Pirineu Occidental i Oriental.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), ha obert des de la passada matinada dos dels onze massissos que fins ara tenien accés restringit. Es tracta de Tivissa-Vandellòs-Llaberia-Pradell i la Serra de Cardó-Boix.
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural manté les restriccions d’accés als espais naturals de la riera de Merlès i la riera de Sadernes, així com massissos següents:
 
  • Girona: Massis Albera, Les Gavarres, Massís de Cadiretes.
  • Tarragona/Terres de l’Ebre: Massís dels Ports de Tortosa Beseit, Serralada del Montsant i muntanyes de Prades
  • Lleida: Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies-Sant Mamet i Rialb-Serra d’Aubenç.
 
D’altra banda, el Pla Alfa 3 inclou un total de 274 municipis que es poden consultar en el següent enllaç:
  
Agents Rurals agraeix la col·laboració de les Agrupacions de Defensa Forestal (ADF) i del cos de Mossos d’Esquadra en el tancament i vigilància d’accessos, i destaca també la comprensió que han tingut la majoria de ciutadans i també el col·lectiu de caçadors, que aquests dies no han pogut practicar la caça de mitja veda a molts municipis catalans.
 
Avui, un dia més, els Bombers de la Generalitat fan rutes aèries de prevenció juntament amb els mitjans dels Agents Rurals, els Mossos d'Esquadra i el Servei Català de Trànsit.
 
 
 
Barcelona, 23 d’agost de 2012