Protecció Civil

Actualització de l'estat del Pla Infocat

Protecció Civil: continua l'Alerta del Pla Infocat per l'alt risc d'incendi que afecta sobretot l'interior i els extrems nord i sud del país

query_builder   26 agost 2012 12:42

event_note Nota de premsa

Actualització de l'estat del Pla Infocat

Protecció Civil: continua l'Alerta del Pla Infocat per l'alt risc d'incendi que afecta sobretot l'interior i els extrems nord i sud del país

 
  • Agricultura reforça les restriccions d'accés a 5 massissos per elevat risc d’incendi i 148 municipis catalans estan en Pla Alfa 3
 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en alerta el pla INFOCAT per l’alt risc d’incendi que afecta Catalunya. El perill de foc forestal és molt alt, i puntualment extrem, a gairebé tot l’interior, així com el nord i el sud del país. Hi ha perill alt al litoral i prelitoral central i a zones del Prepirineu. El perill és moderat a zones elevades del Pirineu Occidental i Oriental i ha baixat lleugerament al litoral i prelitoral central i a les comarques del Gironès on ha plogut.

El Pla Alfa a nivell 3 s’ha activat avui a 148 municipis de les següents comarques: Alt Empordà, Alt Camp, Alt  Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Garrigues, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Segarra, Solsonès i Terra Alta.
 
Com a mesura especial de prevenció es reforcen les restriccions d’accés a 5  massissos:

- Tarragona/Terres de l’Ebre: Massís dels Ports Tortosa Besseït, serralada del Montsant i muntanyes de Prades.
 
- Girona: Massís de l’Albera i Cap de Creus
 
En funció del mapa diari del Pla Alfa (el qual es pot consultar a la web del Dept. d’Agricultura: http://www.gencat.cat/mediamb/incendis/graf/alfa3.pdf.) se suspenen tots els permisos per a la realització d’activitats que puguin generar perill d’incendi forestal en els municipis afectats per l’activació del nivell 3 del Pla.

Com a conseqüència de l’activació del nivell 3 del Pla Alfa es suspenen els permisos per generar restes vegetals, activitats agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línees fèrries, carreteres ), aturada de l’execució de l'obra civil a menys de 500 metres del bosc.

També es prohibeixen les activitats agrícoles susceptibles de generar ignicions en els municipis d’Alfa 3. No queda prohibit el llaurar ells camps per prevenció d’incendis.

En aquests municipis se suspèn l’activitat cinegètica de la mitja veda, la circulació motoritzada pel bosc i totes les activitats pirotècniques. A més, és prohibit fumar en zones forestals en els municipis en Pla Alfa 3.

Mentre duri l’episodi es reforçarà la vigilància coordinada dels cossos d’Agents Rurals, de Mossos d’Esquadra, de Bombers, de les Associacions de  Defensa Forestal i de les  Diputacions Provincials  per tal d’optimitzar els recursos existents.
 
També s’ha previst un dispositiu de vigilància aèria en el qual participin de manera coordinada tots els mitjans disponibles dels Departament d’Agricultura i d’Interior.
 
 
Incendi de Madremanya
 
Els Bombers de la Generalitat han donat per controlat la passada nit l’incendi de Madremanya. Aquest matí 8 dotacions terrestres i un helicòpter continuaven treballant a la zona. Protecció Civil va desactivar ahir al vespre la Unitat Mòbil Operativa (UMOPC) desplaçada al Centre de Comandament Avançat amb motiu de l’incendi del Gironès.
 
D’altra banda, segons ha informat el Servei Català de Trànsit, ja es pot circular amb normalitat per les dues carreteres que havien estat tallades a causa del foc, la GIV- 6701 al seu pas per Sant Martí Vell i la carretera C-66 a Sant Joan de Mollet.