Bombers

Els incendis forestals d'Aiguamúrcia i Madremanya continuen actius

query_builder   24 agost 2012 16:20

event_note Nota de premsa

Els incendis forestals d'Aiguamúrcia i Madremanya continuen actius

 
  • Preventivament s’han desallotjat alguns veïns del terme municipal de Sant Martí Vell i s’ha demanat el confinament de Sant Joan de Mollet i Flaçà
  • Protecció Civil manté activada la fase d’alerta del pla INFOCAT
Els Bombers de la Generalitat continuen treballant en les tasques d’extinció dels incendis que, des d’aquest migdia, afecten els termes municipals de Madremanya i d’Aiguamúrcia.
 
Incendi forestal al Pla de Manlleu, Aiguamúrcia
En aquests moments hi ha mobilitzats una trentena de mitjans terrestres que tenen el suport de 10 mitjans aeris. Els Bombers treballen intensament en el flanc dret del foc i en el cap, que es troba en uns camps agrícoles, per evitar que els sobrepassi.  
 
Fins al lloc s’han desplaçat també patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra, una ambulància del Sistema d’Emergències Mèdiques a més d’efectius del cos d’Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal.
 
Segons informa el cos d’Agents Rurals les primeres estimacions apunten que el foc hauria cremat més de 15 hectàrees.
 
Incendi forestal a Madremanya
Els Bombers han mobilitzat una quarantena de dotacions terrestres i 9 mitjans aeris que treballen per aturar l’incendi que avança en direcció nord empès per la marinada reforçada que hi ha a la zona.
 
Segons informa el cos dels Mossos d’Esquadra, com a mesura preventiva s’ha desallotjat una vintena de persones de la urbanització la Vilosa, 5 de Mas Costa a més de 7 persones d’una empresa situada a peu de la carretera que han abandonat la instal·lació a iniciativa pròpia. S’ha demanat als veïns de Sant Joan de Mollet i Flaçà que es confinin a l’interior dels edificis per la presència de fum a la zona.
 
A causa de l’incendi està tallada la carretera C-66 a Celrà, i la GiV-6701 a Sant Martí Vell, totes dues en els dos sentit de la marxa.
 
Fins al lloc s’han desplaçat també patrulles del cos dels Mossos d’Esquadra, dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques, i efectius del cos d’Agents Rurals i de les Agrupacions de Defensa Forestal.
 
Segons les darreres informacions provisionals facilitades pel cos d’Agents el foc ha cremat ja més de 40 hectàrees.
 
Protecció Civil manté la fase d’alerta del pla INFOCAT
La Direcció General de Protecció Civil de la Generalitat manté activat en fase d’alerta el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), per alt risc d’incendi generalitzat a tot Catalunya.