Protecció Civil

S'ADJUNTA EL LLISTAT ACTUALITZAT MUNICIPIS AFECTATS PER PLA ALFA 3

Protecció Civil: Es reforcen per demà les restriccions d'accessos a 8 massissos i 197 municipis en pla Alfa3

query_builder   24 agost 2012 20:22

event_note Nota de premsa

S'ADJUNTA EL LLISTAT ACTUALITZAT MUNICIPIS AFECTATS PER PLA ALFA 3

Protecció Civil: Es reforcen per demà les restriccions d'accessos a 8 massissos i 197 municipis en pla Alfa3

 

  • S’actualitza l’alerta de l’INFOCAT per alt risc d’incendi

 

  • A partir de la propera matinada, Agricultura amplia a un total 8 massissos les restriccions per elevat risc d’incendi, i el pla Alfa a 197 municipis
  
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en alerta el pla INFOCAT per l’alt risc d’incendi que afectarà demà principalment a Tarragona/Terres de l’Ebre i l’Alt Empordà, així com també a la Catalunya Central.
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, ha comunicat que el perill d’incendi forestal continua encara elevat degut a la manca de precipitacions i a l’entrada de vents terrers tan dissabte com diumenge.  
 
Aquest fet comportarà el manteniment de mesures especials de prevenció que s’aniran modulant en funció dels mapes de perill i de les mesures previstes en els diferents escenaris del Pla Alfa.
 
El Pla Alfa a nivell 3 des de les 00:00 hores de demà es mantindrà activat a 197 municipis de les següents comarques: Alt Empordà, Alt Camp, Alt  Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Garrigues, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Segarra, Solsonès i Terra Alta.
 
Com a mesura especial de prevenció hi haurà demà restriccions d’accés a 8 massissos: 
 
- Tarragona/Terres de l’Ebre: Massís dels Ports Tortosa Besseït, serralada del Montsant i muntanyes de Prades.

- Lleida: Monsec d’Ares, Montsec de Rúbies-Sant Mamet i Rialb-Serra d’Aubenc
 
- Girona: Massís de l’Albera i Cap de Creus


 
En funció del mapa diari del Pla Alfa (el qual es pot consultar a la web del Departament d’Agricultura) es suspenen tots els permisos per a la realització d’activitats que puguin generar perill d’incendi forestal en els municipis afectats per l’activació del nivell 3 del Pla.
 
Com a conseqüència de l’activació del nivell 3 del Pla Alfa es suspenen els permisos per generar restes vegetals, activitats agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línees fèrries, carreteres ), aturada de l’execució de l'obra civil a menys de 5oo metres del bosc.

També es prohibeixen les activitats agrícoles susceptibles de generar ignicions en els municipis d’alfa3. No queda prohibit el llaurar ells camps per prevenció d’incendis.

En aquests municipis se suspèn l’activitat cinegètica de la mitja veda, la circulació motoritzada pel bosc i totes les activitats pirotècniques. A més, és prohibit fumar en zones forestals en els municipis en Pla Alfa 3.

Mentre duri l’episodi es reforçarà la vigilància coordinada dels cossos d’Agents Rurals, de Mossos d’Esquadra, de Bombers, de les Associacions de  Defensa Forestal i de les  Diputacions Provincials  per tal d’optimitzar els recursos existents.
 
També s’ha previst un dispositiu de vigilància aèria en el qual participin de manera coordinada tots els mitjans disponibles dels Departament d’Agricultura i d’Interior.
 
 
 
Barcelona, 24 d’agost de 2012

1  

Fitxers adjunts

llistat actualitzat municipis pla alfa3

llistat actualitzat municipis pla alfa3
PDF | 27