Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Important: actualització del darrer comunicat de risc d'incendis

Es manté activat el Pla Alfa 3 a 197 municipis

A mesura que les condicions millorin es comunicarà la desactivació de les mesures incloses en el pla

query_builder   24 agost 2012 20:02

event_note Nota de premsa

Important: actualització del darrer comunicat de risc d'incendis

Es manté activat el Pla Alfa 3 a 197 municipis

A mesura que les condicions millorin es comunicarà la desactivació de les mesures incloses en el pla

El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat comunica que la situació de perill d’incendi pot començar a remetre al llarg d’aquest cap setmana en funció de la evolució de la meteorologia.
 
Això no obstant, el perill d’incendi forestal continua encara elevat degut a la manca de precipitacions i a l’entrada de vents terrers tan dissabte com diumenge.  Aquest fet comportarà el manteniment de mesures especials de prevenció que s’aniran modulant en funció dels mapes de perill i de les mesures previstes en els diferents escenaris del Pla Alfa.
 
A mesura que les condicions millorin es comunicarà la desactivació de les mesures del pla Alfa 3.
 
El Pla Alfa a nivell 3 des de les 00:00 hores de demà es mantindria activat a 197 municipis de les següents comarques: Alt Empordà, Alt Camp, Alt  Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Garrigues, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Segarra, Solsonès i Terra Alta. Aquest contingent de municipis serà modificat en funció de l’evolució de la situació durant els propers dies.
 
Tancament de massissos. Com a mesura especial de prevenció hi ha, restriccions d’accés a : 
 
Tarragona/Terres de l’Ebre : Massís dels Ports Tortosa Besseït, serralada del Montsant, muntanyes de Prades.
Lleida : Monsec d’Ares, Montsec de Rúbies, Sant Mamet i Rialb-Serra d’Aubenc
Girona : Massís de l’Albera i Cap de Creus
Suspensió d’autoritzacions per a activitats de risc 
En funció del mapa diari del Pla Alfa (el qual es pot consultar a la web del Departament d’Agricultura) es suspenen tots els permisos per a la realització d’activitats que puguin generar perill d’incendi forestal en els municipis afectats per l’activació del nivell 3 del Pla . 
Com a conseqüència de l’activació del nivell 3 del Pla Alfa es suspenen els permisos per generar restes vegetals, activitats agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línees fèrries, carreteres ), aturada de l’execució de l'obra civil a menys de 5oo metres del bosc.
També es prohibeixen les activitats agrícoles susceptibles de generar ignicions en els municipis d’alfa3. No queda prohibit el llaurar ells camps per prevenció d’incendis.
En aquests municipis se suspèn l’activitat cinegètica de la mitja veda, la circulació motoritzada pel bosc i totes les activitats pirotècniques.
A més, és prohibit fumar en zones forestals en els municipis en Pla Alfa 3.
 
Reforç de la vigilància:
Mentre duri l’episodi es reforçarà la vigilància coordinada dels cossos d’Agents Rurals, de Mossos d’Esquadra, de Bombers , de les Associacions de  Defensa Forestal i de les  Diputacions Provincials  per tal d’optimitzar els recursos existents.
També s’ha previst un dispositiu de vigilància aèria en el qual participin de manera coordinada tots els mitjans disponibles dels Departament d’Agricultura i d’Interior.