Protecció Civil

Protecció Civil manté l'Alerta del Pla Infocat per l'alt risc d'incendi a tot Catalunya i el risc extrem a 148 municipis

query_builder   25 agost 2012 12:26

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté l'Alerta del Pla Infocat per l'alt risc d'incendi a tot Catalunya i el risc extrem a 148 municipis

 
  • Es manté l’alerta de l’INFOCAT per alt risc d’incendi que afecta tot Catalunya excepte la Vall d’Aran i el Pla d’Urgell 
 
  • Agricultura manté les restriccions a 3 massissos per elevat risc d’incendi i 148 municipis catalans estan en Pla Alfa 3
 
  • Possibilitat de pluges aquesta tarda i durant la nit al litoral central, prelitoral central i comarques interiors de Girona
 
Tot i que els Bombers de la Generalitat ja han donat per estabilitzat l’incendi de Madremanya i per controlat el d’Aiguamurcia, Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) manté en alerta el pla INFOCAT per l’alt risc d’incendi que afecta avui a tot Catalunya, excepte les comarques de la Vall d’Aran i el Pla d’Urgell.
 
El Departament d'Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural, a través de la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, ha comunicat que el perill d’incendi forestal continua encara elevat degut a la manca de precipitacions i a l’entrada de vents terrers avui i demà. Per això es mantenen les mesures especials de prevenció que s’aniran modulant en funció dels mapes de perill i de les mesures previstes en els diferents escenaris del Pla Alfa.

El Pla Alfa a nivell 3 s’ha activat avui a 148 municipis de les següents comarques: Alt Empordà, Alt Camp, Alt  Penedès, Anoia, Bages, Baix Camp, Baix Ebre, Conca de Barberà, Garrigues, Montsià, Priorat, Ribera d’Ebre, Segarra, Solsonès i Terra Alta.

Com a mesura especial de prevenció es mantenen les restriccions d’accés als  massissos següents:

- Tarragona/Terres de l’Ebre: Massís dels Ports Tortosa Besseït, serralada del Montsant i muntanyes de Prades.
 
En funció del mapa diari del Pla Alfa (el qual es pot consultar a la web del Departament d’Agricultura) es suspenen tots els permisos per a la realització d’activitats que puguin generar perill d’incendi forestal en els municipis afectats per l’activació del nivell 3 del Pla.

Com a conseqüència de l’activació del nivell 3 del Pla Alfa es suspenen els permisos per generar restes vegetals, activitats agrícoles, tasques de manteniment d'infraestructures (línies elèctriques, línees fèrries, carreteres ), aturada de l’execució de l'obra civil a menys de 500 metres del bosc.

També es prohibeixen les activitats agrícoles susceptibles de generar ignicions en els municipis d’Alfa 3. No queda prohibit el llaurar ells camps per prevenció d’incendis.

En aquests municipis se suspèn l’activitat cinegètica de la mitja veda, la circulació motoritzada pel bosc i totes les activitats pirotècniques. A més, és prohibit fumar en zones forestals en els municipis en Pla Alfa 3.

Mentre duri l’episodi es reforçarà la vigilància coordinada dels cossos d’Agents Rurals, de Mossos d’Esquadra, de Bombers, de les Associacions de  Defensa Forestal i de les  Diputacions Provincials  per tal d’optimitzar els recursos existents.
 
També s’ha previst un dispositiu de vigilància aèria en el qual participin de manera coordinada tots els mitjans disponibles dels Departament d’Agricultura i d’Interior.
 
Avís Inuncat
 
D’altra banda, Protecció Civil ha iniciat aquest matí l’avís del Pla Especial d'Inundacions de Catalunya (INUNCAT) segons les informacions rebudes del SMC, per possibles pluges de caràcter feble i moderat amb possibilitat de xàfecs intensos de caràcter local aquesta tarda i la propera nit.
 
Aquesta tarda, la possibilitat de precipitacions afecta a les comarques següents:
 
-Barcelona: Alt Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Occidental i Vallès Oriental
 
-Tarragona: Alt Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà i Tarragonès
 
-Girona: Gironès, Garrotxa, Pla de l'Estany, Ripollès i Selva
 
-Catalunya Central: Anoia, Bages i Osona
 
Al vespre, des de les 20 hores i fins a les 2 am, la possibilitat de pluges afectarà les comarques:
 
- Barcelona: Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf i Maresme
 
- Tarragona: Baix Penedès i Tarragonès
 
En la franja nocturna (de 2 a 8 am), afecta a les comarques següents:
 
-Barcelona: Baix Llobregat, Baix Penedès, Barcelonès, Garraf i Maresme
 
-Tarragona: Tarragonès