Protecció Civil

Protecció Civil desactiva l'alerta preventiva del Pla de risc químic per la fuita al Port de Barcelona

query_builder   27 agost 2012 16:00

event_note Nota de premsa

Protecció Civil desactiva l'alerta preventiva del Pla de risc químic per la fuita al Port de Barcelona

Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) desactiva l'alerta del Pla d'Emergència Exterior del Sector Químic de Catalunya PLASEQCAT un cop localitzada i continguda la petita fuita que ha tingut lloc aquest migdia (hora d'avís de la Policia Portuària 12.22 h) a les instal·lacions de la Terminal de Contenidors de Barcelona (TCB) del Moll Sud del Port de Barcelona. El producte vessat és butirat d’etil (amb número ONU 1180), que és inflamable.
 
La fuita ha tingut lloc en un contenidor que portava 20 bidons de mil litres cadascun de l'esmentat producte. Un dels bidons perdia càrrega i s'ha comprovat per part de Bombers de Barcelona i de personal del Port tots els bidons un a un per comprovar-ne l'estat. Finalment, un cop s'ha trobat el bidó que tenia la fuita, s'ha pogut comprovar que havia perdut 600 l.
 
Fins 5 dotacions de Bombers de Barcelona han estat treballant, primer per dur el contenidor a la cubeta de seguretat i, un cop allà, per comprovar l'estat de tots els bidons, aillar el que perdia, i segellar-lo. No hi ha hagut cap afectació a les persones ni ha calgut cap confinament ni evacuació ni tall de trànsit.
 
El Port de Barcelona ha activat el seu Pla d’autoprotecció en fase d’alerta, també de forma preventiva.