Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   30 agost 2012 13:01

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Mapa de de risc d'incendi

 

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat el perill d’incendi forestal ha baixat i continuarà disminuint al llarg del dia. Tot i així, als llocs on no plogui de les terres de l’Ebre i les comarques de l’extrem nord-est el perill serà molt alt. Hi ha perill alt i moderat a tot l’interior, i moderat a gairebé tota la meitat nord.

Els Bombers de la Generalitat estan pendents de l’evolució del front d’aigua. En funció de l’aigua que caigui en les properes hores, s’activaria una ruta aèria a primera hora de la tarda per les zones que encara no han estat regades. Des de les 00.00 hores, els Bombers de la Generalitat han treballat en 8 incendis de vegetació; bàsicament focs de marges i d’algun arbre aïllat sense cap mena d’afectació personal ni patrimonial.


Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la previsió meteorològica pel dia d’avui és la següent:


S’espera un episodi de pluges generalitzat a tot el territori durant el dia d’avui. Al vessant nord del Pirineu les pluges seran entre febles i moderades i puntualment fortes fins a migdia i acompanyades de tempesta. A la resta del territori s'esperen xàfecs amb tempesta. Al final del dia quedaran concentrats al sector central del litoral i prelitoral. Seran extensos i d'intensitat moderada o localment forta i puntualment aniran acompanyats de calamarsa o pedra. Es podran acumular quantitats de precipitació abundants (fins a 50mm en 24 hores) o localment molt abundants (entre 50 i 100 mm en 24 hores).
Pel que fa al vent, s’imposa el component nord i oest en general excepte al sector central del litoral i del prelitoral on predominarà el component est. El mestral predomina al terç sud i la tramuntana a la zona de l’Empordà, i es reforçarà al final del dia i podran deixar cops forts.

La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Prealerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les comarques següents:


•Demarcació de Barcelona: Vallès Occidental i Vallès Oriental

•Demarcació de Catalunya Central: Anoia i Bages.

•Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Gironès i Pla de l’Estany.

•Demarcació de Lleida: Garrigues i Segrià.

•Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat.

•Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta.

Cal tenir en compte que per el dia d’avui hi ha previsió de pluges a tot el país. Si aquesta previsió es compleix, comportarà la disminució del risc d’incendi forestal.


Tot i això, cal recordar les següents recomanacions:


•    Vigilar molt qualsevol activitat en zones forestals i en el seu perímetre. No dur a terme activitats que puguin provocar guspires.
•    No llenceu burilles.
•    No circuleu amb vehicles fora dels camins autoritzats, ni els estacioneu sobre herbes seques.
•    Si veieu un incendi, aviseu urgentment al 112 o a l’autoritat més propera.
•    Informeu-vos del perill d’incendi a la web o a través del 012.

1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal (30.08.12)

Mapa de risc d'incendi forestal (30.08.12)
JPG | 187