Economia i Hisenda

La Generalitat qualifica de polítics i desencertats els criteris de S&P per avaluar el ràting del deute català

query_builder   31 agost 2012 19:08

event_note Nota de premsa

La Generalitat qualifica de polítics i desencertats els criteris de S&P per avaluar el ràting del deute català

 
El conseller d’Economia i Coneixement de la Generalitat de Catalunya, Andreu Mas-Colell, ha expressat a l’agència de qualificació de riscos Standard & Poor’s (S&P) perplexitat pels criteris no econòmics de la seva rebaixa del ràting del deute de Catalunya.
 
Els arguments de S&P per a una revisió, que el Departament d’Economia considera descomptada en les circumstàncies de la crisi del deute actual, sorprenen per la seva justificació altament política, desencertada i poc respectuosa amb la solidesa democràtica d’Espanya.

De l’anàlisi de S&P es desprèn que qualsevol administració d’un Estat federal pot ser degradada si el seu govern manté un desacord polític amb el govern central. Mas-Colell ha expressat que té el fort convenciment que l’Executiu espanyol no tractarà Catalunya de manera diferent a la resta de comunitats autònomes per raons polítiques. Mas-Colell recorda que la reclamació d’un millor sistema de finançament per a Catalunya està inscrita en la més escrupolosa legalitat i dins de la més estricta normalitat dels països democràtics avançats.