Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   3 setembre 2012 12:02

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

 
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, el perill d’incendi forestal no experimenta canvis significatius. Hi ha perill entre molt alt i extrem a les terres de l’Ebre i l’Empordà. Predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona, zones del Prepirineu Occidental i oest de la Catalunya central. El perill és moderat a la resta de zones, excepte a la cara Nord del Pirineu on és baix.
 
Mapa risc
 
Pel que a les rutes de prevenció dels Bombers de la Generalitat, els efectius GRAF realitzaran rutes terrestres a primera hora de la tarda a la zona del Pirineu; els de la unitat de Lleida, les realitzaran a la zona de Reus; i els de Tarragona, Barcelona i Girona a les seves zones respectives. L’helicòpter dels Agents Rurals realitzarà tasques de vigilància aèria per les zones de més risc de Girona.
 
Segons el Servei Meteorològic de Catalunya la previsió meteorològica pel dia d’avui és la següent:
 
Pel que fa a l’estat del cel, s’esperen núvols alts i mitjans i més espessos com més avança la jornada a les comarques de Girona. Al vessant nord del Pirineu el cel serà molt ennuvolat o cobert al llarg de la jornada.
 
S’espera alguna precipitació feble a la Vall d’Aran a final del dia de caràcter feble i local.
 
Les temperatures seran lleugerament més altes arreu del país excepte al vessant nord del Pirineu on es mantenen.
 
La tramuntana continuarà bufant al Pirineu i a l’Empordà de caràcter entre fluix i moderat amb alguns cops forts durant tot el dia. Al nord de l’Alt Empordà la tramuntana es reforçarà amb la possibilitat que es produeixin cops molts forts durant tot el dia.
 
A la resta del territori el vent anirà bufant de component nord i oest, de component fluix, excepte al litoral central on entrarà la marinada al centre del dia.
 
La Direcció general de Protecció Civil manté el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase d’Alerta.
 
Durant el dia d’avui, la Direcció General de Medi Natural i Biodiversitat, manté restringit l’accés als següents massissos de la demarcaió de Girona:
 
-       Massís de l’Albera
-       Cap de Creus
-       El Montgrí-muntanya Gran
-       Muntanyes de Begur
-       Les Gavarres
 
Es prohibeixen totes les activitats que puguin comportar risc d’incendis forestals a 49 municipis de les comarques de l’Alt Empordà, Baix Empordà i Gironès que trobareu llistats a: http://www.gencat.cat/mediamb/incendis/graf/alfa3.pdf
 
D’altra banda, es manté el risc d’incendi forestal durant el dia d’avui, per a les comarques següents:
 
-       Demarcació de l'Alt Pirineu i Aran: Alt Urgell i Pallars Jussà
-       Demarcació de Barcelona: Alt Penedès i Maresme
-       Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages i Solsonès
-       Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, Garrotxa, Gironès, La Selva i Pla de l’Estany
-       Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Pla d’Urgell, Segarra, Segrià i Urgell
-       Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Baix Penedès, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès
-       Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta
 
La DGPC demana als ciutadans que extremin les mesures d’autoprotecció prop de les zones forestals o agrícoles i que, en cas de veure qualsevol indici de foc, com pot ser una columna de fum, truquin immediatament al telèfon d'emergències 112 indicant la seva posició i la de la columna de fum amb la màxima precisió possible. 
 
Es poden consultar els consells d'autoprotecció davant el risc d'incendi a www.gencat.cat/interior/riscos/incendis_forestals.htm i seguir l'evolució del risc i consells al twitter @emergenciescat.
 

1  

Fitxers adjunts

Mapa diari de risc d'incendi forestal

Mapa diari de risc d'incendi forestal
JPG | 184