Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

Els Agents Rurals han denunciat a Lleida 7 caçadors furtius d'ocells protegits aquest mes d'agost

query_builder   4 setembre 2012 12:44

event_note Nota de premsa

Els Agents Rurals han denunciat a Lleida 7 caçadors furtius d'ocells protegits aquest mes d'agost

Fringil.lid atrapat en una xarxa japonesa
Un lleidatà ha estat recentment condemnat per caçar amb una xarxa japonesa
 
 
Durant aquest mes d’agost, membres del Cos d’Agents Rurals de l’Àrea Regional de Lleida del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural,  han aixecat actes de denúncia administrativa a 7 persones que caçaven ocells mitjançant la utilització de xarxes japoneses, un mètode prohibit. Les denúncies s’han realitzat a les comarques del Segrià i de la Noguera, i han comportat el comís de 8 xarxes japoneses, 1 reclam elèctric que reproduïa el cant d’ocells fringíl·lids i 20 ocells, quatre d’ells protegits.
 
Les xarxes japoneses resulten invisibles per als ocells i són prohibides per la Llei de Protecció dels Animals, atès que es consideren un mètode de caça massiu i no selectiu. El Departament d'Agricultura, a través dels Agents Rurals, ha tramès a la Fiscalia Provincial de Lleida els corresponents atestats, per si es considera que aquests furtius han comès un delicte contra la fauna.
 
La venda i la simple tinença de xarxes japoneses també són prohibides i es consideren infracció greu de la Llei de Protecció dels Animals, i es sancionen amb multes de 401 a 2000 euros.
 
Condemnat per delicte contra la fauna
 
El passat 9 de juliol de 2012, el Jutjat penal número 3 de Lleida va condemnar un veí de Lleida, M.I.A. com a autor d’un delicte contra la fauna, i li va imposar una pena de 8 mesos de multa a raó de 5 euros diaris, retirada de la llicència de caça per un any i les costes del procés.
 
M.I.A. havia estat enxampat per membres del Cos d’Agents Rurals caçant ocells amb una xarxa japonesa a la Partida Grealó del TM de Lleida, el mes de setembre de 2009, i la Fiscalia de Lleida va acusar-lo de delicte contra la fauna. És la primera sentència judicial a Lleida que condemna com a delicte contra la fauna l’ús de xarxes japoneses per a la caça.
 
Actuacions de control de la caça il·legal d’ocells fringíl·lids
 
En aquests primers 8 mesos de l’any, els membres del Cos d’Agents Rurals a l’Àrea Regional de Lleida han denunciat un total de 14 persones per caçar ocells fringíl·lids o per tenir-los sense cap mena de documentació. En total s’han comissat 13 caderneres, 12 verdums, 2 pinsans, 2 passerells, 3 pardals, 1 rossinyol, 8 xarxes japoneses, 1 pot de vesc i 1 reproductor elèctric del cant d’ocells fringíl·lids.

1  

Fitxers adjunts

Verdum atrapat en una xarxa il.legal

Verdum atrapat en una xarxa il.legal
JPG | 757