Cultura

La Filmoteca de Catalunya projecta el musical mallorquí 'Illamor'

query_builder   6 setembre 2012 16:36

event_note Nota de premsa

La Filmoteca de Catalunya projecta el musical mallorquí 'Illamor'

  • El musical recull el cançoner del mallorquí Tomeu Penya  
  • La projecció es farà dimarts, 11 de setembre, a les 20 hores a la Sala Chomón
Illamor
La Filmoteca de Catalunya estrena dimarts 11 de setembre, a les 20.00 hores, la filmació del musical Illamor, de Tomeu Oliver i Montse Camañes. Illamor és un musical de gran format fet a partir d’una selecció de fragments de més de 60 cançons del cantautor mallorquí Tomeu Penya.
 
L’estrena de la filmació d’Illamor a la Filmoteca de Catalunya es planteja com una mostra de suport a la llengua catalana a les Illes Balears, per la qual cosa el film té ara una dimensió especialment significativa.
 
Illamor es va presentar com a espectacle teatral a Ciutat de Mallorca el gener del 2011. Són gairebé tres hores de música integrament cantada en català. Els protagonistes estan interpretats per Paco Colombàs, Irene Salord, Juanjo Cerdó, Adriana Aguilar i Llorenç Santamaria. 
 
El musical està fet a Mallorca i té Mallorca com a autèntica protagonista. El fil argumental parteix d’una gran metàfora, segons la qual Mallorca és una dona. La història narra la trobada de dos amics, Tomeu i Xesc, després de 15 anys;  el record d’una Mallorca idíl·lica i la reflexió de la Mallorca actual planen al llarg de tot l’espectacle.     
 
Segons la directora i coguionista Montse Camañes, es tracta de “l’obra que evoca la Mallorca més pura, més antiga, de més arrels, una obra amb un fort component nostàlgic”. Per l’altre coguionista, el productor Tomeu Oliver, “el musical és possible perquè el cançoner de Tomeu Penya ens proposa obres de tres tipus: divertides, romàntiques i d’amor a la terra”, una paleta de registres especialment adequada per un espectacle d’aquest tipus.
 
 
 
 
Més informació: www.filmoteca.cat