Drets Socials

Foto1

Cleries: "Creu Roja i Govern coincidim en la prioritat de lluitar contra la pobresa infantil"

query_builder   6 setembre 2012 17:25

event_note Nota de premsa

Cleries: "Creu Roja i Govern coincidim en la prioritat de lluitar contra la pobresa infantil"


Benestar Social i Família i la Creu Roja han presentat un nou programa d’ajudes a la infància en situació de vulnerabilitat
 
La iniciativa s’emmarca dins de la convocatòria extraordinària de subvencions per a lluitar contra la pobresa que el Departament va resoldre el passat mes de juny
 
La inversió, de prop de 180.000 euros, permetrà beneficiar a gairebé 3.000 infants i joves d’arreu del país perquè puguin començar amb normalitat el curs escolar
Foto1
 
El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha participat avui a Barcelona en la presentació del nou programa d’ajudes a la infància en situació de vulnerabilitat que promou la Creu Roja a Catalunya amb el suport del Departament. L’objectiu és facilitar a 3.000 infants i joves en risc d’exclusió recursos suficients perquè puguin començar el curs escolar amb normalitat i pal·liar l’impacte de la crisi econòmica entre les seves famílies. Aquest programa s’inscriu dins de la convocatòria extraordinària de 5 milions d’euros per a lluitar contra la pobresa, convocada pel Departament de Benestar Social i Família.
 
A través d’aquesta convocatòria del Departament la Creu Roja ha rebut 612.749 euros per aquest 2012 per finançar els projectes següents: Kits de suport social de proximitat i Plataforma logística humanitària (414.599), Punts de Suport a les Famílies (18.150) i el programa d’ajudes a la infància en situació de vulnerabilitat presentat avui (180.000).
 
Les ajudes se centren en l’adquisició de vestuari esportiu i material escolar, així com en el finançament d’espais d’acollida matinals i casals d’estiu. El públic destinatari són famílies en situació de vulnerabilitat amb fills i filles d’entre 3 i 12 anys i uns ingressos inferiors o iguals als 500 euros mensuals. La majoria dels beneficiaris resideixen en barris d’arreu del país d’actuació preferent per les seves condicions socials. La distribució dels ajuts s’ha establert gràcies al treball en xarxa i el coneixement directe de les assemblees locals i comarcals de la Creu Roja, els serveis socials bàsics, les escoles i les AMPA.
 
Josep Lluís Cleries ha afirmat que “veure que aquest projecte esdevé realitat vol dir que la Creu Roja coincideix amb la prioritat del Departament de Benestar Social i Família de lluitar contra la pobresa i especialment contra la pobresa infantil. És per això que vàrem fer l’esforç de fer una convocatòria extraordinària de subvencions per a les entitats que comparteixen amb nosaltres aquest neguit”.
 
El conseller de Benestar Social i Família també ha insistit en què “la Generalitat no delega les seves responsabilitats en les entitats, però el Tercer Sector a Catalunya té molta força i s’ha de saber aprofitar aquest teixit social de proximitat i donar-li les eines necessàries per a fer actuacions concretes i positives”. En aquest sentit, Cleries ha destacat que “Govern i Creu Roja, així com moltes altres entitats, compartim la vocació de servei cap a la nostra societat, i en temps de crisi, ens cal reforçar aquest compromís i aquesta complicitat per construir un país que garanteixi la igualtat d’oportunitats”.
 
En l’acte també han intervingut el president de la Creu Roja a Barcelona, Josep Quitet; el vicepresident de la Creu Roja a Catalunya, Antoni Aguilera; i el coordinador de la Creu Roja a Catalunya, Enric Morist.

1  

Imatges

El conseller Cleries, durant la seva intervenció

El conseller Cleries, durant la seva intervenció 5017