Direcció General de Comunicació

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

query_builder   7 setembre 2012 18:25

event_note Nota de premsa

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat el perill d’incendi forestal per demà augmenta lleugerament a la Catalunya Central i Prepirineu. Hi ha perill molt alt a les terres de l’Ebre, punts de les comarques gironines i Catalunya Central. Predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona, zones del Prepirineu Occidental i la Catalunya central. El perill és moderat a la resta de zones, excepte a la cara Nord del Pirineu on és baix.
Mapa

De cara a la tarda, els Bombers de la Generalitat mantindran el seu dispositiu habitual de Campanya Forestal en un dia en què, des de les 00.00 hores, han treballat en 12 petits incendis de vegetació. El més gran d'ells, als afores de Sant Vicenç dels Horts, on han cremat 2500 metres quadrats, i a Sudanell, on la superfície afectada ha estat de 2400 metres quadrats de vegetació agrícola.

D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu la següent situació meteorològica per demà:
Fins a mig matí i de nou a la nit el vent serà fluix i de direcció variable en conjunt amb domini del terral al litoral, tret del litoral sud on a la nit quedarà fluix i de direcció variable. Al centre de la jornada el vent girarà a component sud i est a la meitat est del país i sud a la resta. Serà d'intensitat entre fluixa i moderada al litoral i prelitoral i fluixa amb cops moderats a la resta.

La humitat relativa se situarà entorn del 30-40% a l’interior i el 60-70% al litoral sobretot al sud del territori per l’increment de les nuvolades.

Pel que fa a les temperatures, les mínimes seran similars o lleument més altes, mentre que les màximes seran similars al litoral i lleugerament més altes a l'interior. Les temperatures mínimes rondaran entre 9 i 14 ºC al Pirineu, entre 12 i 17 ºC al Prepirineu, entre 14 i 19 ºC a la depressió Central, al prelitoral central i nord i al litoral central, entre 16 i 21 ºC a la resta del prelitoral i entre 18 i 23 ºC a la resta del litoral. Pel que fa a les màximes oscil•laran entre Voltaran 26 i 30 ºC al litoral i Pirineu, entre 29 i 34 ºC a Ponent i terres de l'Ebre i entre 27 i 32 ºC a la resta del país.
Durant la tarda són probables alguns ruixats al Pirineu, Prepirineu i al massís del Port. Seran d'intensitat feble, localment moderada, i no es descarta que vagin acompanyats de tempesta. S'acumularan quantitats minses o poc abundants de precipitació.

Protecció Civil de la Generalitat ha posat aquest matí el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Prealerta.

Per demà hi ha previst un alt risc d’incendi forestal a les comarques següents:
•    Demarcació Alt Pirineu i Aran: Alt Urgell i Pallars Jussà
•    Demarcació de Barcelona: Maresme
•    Demarcació de Catalunya Central: Anoia, Bages i Solsonès
•    Demarcació de Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, La Selva, Gironès i Pla de l’Estany
•    Demarcació de Lleida: Garrigues, Noguera, Segarra, Segrià i Urgell
•    Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
•    Demarcació de Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta


Barcelona, 7 de setembre de 2012

1  

Fitxers adjunts

Mapa risc incendis

Mapa risc incendis
JPG | 79