Direcció General de Comunicació

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

query_builder   9 setembre 2012 12:01

event_note Nota de premsa

Comunicat diari de risc d'incendi forestal

Mapa risc d'incendi
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat el perill ha baixat al Pirineu, Prepirineu Occidental i part de la Catalunya central, i s’incrementa lleugerament a l’interior de Terres de l’Ebre. Hi ha perill molt alt a les Terres de l’Ebre, punts de les comarques gironines i la Catalunya Central. Predomina el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona. Al Prepirineu Occidental i la Catalunya central el perill és entre moderat i alt. El perill és moderat a la resta de zones, excepte a la cara nord del Pirineu on és baix.
 
 
 
Els Bombers de la Generalitat han rebut, al llarg de les darreres hores, 6 avisos per incendis de vegetació. D’aquests, destaquem un foc de canyes que s’ha produït al costat de la carretera l’A-2 al terme municipal de Cornellà de Llobregat i que ha cremat 300m2. L’avís s’ha rebut a les 07.32 hores d’aquest matí i fins al lloc s’han desplaçat 2 dues dotacions dels Bombers de la Generalitat que han extingit l’incendi. A hores d’ara el servei ja està finalitzat.
Pel que fa a les rutes de prevenció aèria, els efectius GRAF dels Bombers de la Generalitat realitzaran una ruta a partir del migdia per les comarques del Bages, Solsonès i Noguera. Aquesta ruta seguirà el mapa de llamps caiguts ahir en aquestes comarques i els permetrà detectar qualsevol inici d’incendi i actuar amb rapidesa.
D’altra banda, els Cos d’Agents Rurals també realitzarà una ruta de prevenció aèria a primera hora de la tarda pel nord de la Terra Alta, Ribera d’Ebre i Priorat.
D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu la següent situació meteorològica:
A partir de mig matí s'esperen ruixats i xàfecs al Pirineu, Prepirineu, Prelitoral i posteriorment a altres punts de l'interior del territori. Seran d'intensitat entre feble i moderada, sovint aniran acompanyats de tempesta i no es descarta calamarsa. Acumularan quantitats de precipitació entre minses i poc abundants, però localment abundants al Pirineu i Prepirineu oriental.
Fins a mig matí i de nou a la nit el vent serà fluix i de direcció variable, tret del litoral central on bufarà terral fluix. Al centre de la jornada el vent girarà a component sud i est a la meitat est del país i sud a la resta i bufarà entre fluix i moderat.
La humitat relativa se situa en un 80 a 90% en el quadrant nord-est, en un 70 i 80% en el litoral i baixarà fins a un 40% en la Depressió central. Per la tarda s’espera un augment generalitzat de la humitat.
Pel que fa a les temperatures, les màximes podrien ser similars o lleugerament més baixes i oscil.laran entre 23 i 28ºC al Pirineu, entre 28 i 33ºC a ponent i a l’interior de les terres de l’Ebre i entre 26 i 31ºC a la resta del territori.
 
La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de Prealerta durant el dia d'avui, d’acord amb el risc d’incendi forestal a les següents comarques:
 
- Barcelona: Maresme
- Catalunya Central: Anoia
- Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, La Selva, Pla de l’Estany i Gironès
- Lleida: Garrigues, Segarra, Segrià i Urgell
- Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
- Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta
 

2  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal (I)

Mapa de risc d'incendi forestal (I)
JPG | 76

Mapa de risc d'incendi forestal (II)

Mapa de risc d'incendi forestal (II)
JPG | 76