Direcció General de Comunicació

Comunicat diari del risc d'incendi forestal

query_builder   9 setembre 2012 17:00

event_note Nota de premsa

Comunicat diari del risc d'incendi forestal

Mapa risc incendi forestal
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat la previsió per demà és que el perill es mantindrà com el d’avui, tret del punts on hagi plogut. Hi haurà perill molt alt a les Terres de l’Ebre, punts de les comarques gironines i la Catalunya Central. Predominarà el perill alt a la resta de comarques de Tarragona i Girona. Al Prepirineu Occidental i la Catalunya Central el perill és entre moderat i alt. El perill és moderat a la resta de zones, excepte al nord del Pirineu on és baix
Els Bombers de la Generalitat han rebut 8 avisos d’incendis de vegetació des de les 10.00 hores d’aquest matí. D’aquests, en destaquem un foc de vegetació que s’ha originat a la carretera BV-2004 al quilòmetre 2 a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) i que hauria cremat uns 600m2. A les 15.41 hores, s’ha donat el foc per extingit i fins al lloc s’han desplaçat quatre dotacions terrestres dels Bombers.
 
D’altra banda també s’han fet rutes de prevenció aèria per part de la unitat GRAF dels Bombers de la Generalitat per les comarques del Bages, Solsonès i Noguera, fent seguiment de llamps caiguts, i el Cos d’Agents Rurals pel nord de Terra Alta, Ribera d’Ebre i Priorat.
 
D’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveu la següent situació meteorològica per al dia de demà:
 
A partir de migdia creixeràn nuvolades i s'esperen alguns ruixats, sobretot al Pirineu i Prepirineu.
 
Fins a mig matí, i de nou a la nit, el vent serà fluix i de direcció variable. Al centre de la jornada el vent girarà a component sud i est a la meitat est del país i sud a la resta i bufarà entre fluix i moderat.
 
La humitat relativa serà alta al matí, però no tan com avui i baixarà fins a un 40% en la Depressió central durant les hores centrals del dia. Per la tarda s’espera un augment generalitzat de la humitat.
 
Pel que fa a les temperatures, les màximes seran similars o pujaran lleugerament i oscil·laran entre 23 i 28 ºC al Pirineu, entre 28 i 33 ºC a Ponent i a l'interior de les terres de l'Ebre i entre 26 i 31 ºC a la resta del territori.
 
La Direcció general de Protecció Civil ha posat el Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) en fase de prealerta durant el dia d'avui. Per demà el risc d’incendi forestal afectaria les mateixes comarques que avui:
- Barcelona: Maresme
- Catalunya Central: Anoia
- Girona: Alt Empordà, Baix Empordà, La Selva, Pla de l’Estany i Gironès
- Lleida: Garrigues, Segarra, Segrià i Urgell
- Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà i Priorat
- Terres de l'Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta

2  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendi forestal (I)

Mapa de risc d'incendi forestal (I)
JPG | 119

Mapa de risc d'incendi forestal (II)

Mapa de risc d'incendi forestal (II)
JPG | 76