Cultura

El Departament de Cultura recull en una guia les activitats educatives dels principals equipaments culturals públics

query_builder   10 setembre 2012 10:00

event_note Nota de premsa

El Departament de Cultura recull en una guia les activitats educatives dels principals equipaments culturals públics

  • L’objectiu d’aquesta iniciativa és posar a disposició de mestres i professors una publicació que els ajudi a planificar les sortides culturals durant el curs
  • Entre les més de 300 activitats recopilades, hi ha tallers, visites, espectacles, concerts, itineraris, xerrades i treballs de recerca
Portada de la guia
El Departament de Cultura ha elaborat la Guia d’activitats culturals educatives, en què es recopilen més de 300 activitats educatives dels principals equipaments culturals amb participació de la Generalitat de Catalunya. La guia vol ser un instrument per a la comunitat docent a l’hora de programar les sortides relacionades amb la cultura que duran a terme durant el curs i una eina perquè les famílies puguin conèixer l’oferta educativa que les institucions culturals ofereixen.
 
La publicació es pot consultar des dels webs del Departament de Cultura i del Departament d’Ensenyament de la Generalitat de Catalunya, i inclou activitats per als diversos nivells educatius, des de l’educació infantil fins a la universitat. Entre les més de 300 activitats recopilades, hi ha: tallers, visites, espectacles, concerts, itineraris, xerrades i treballs de recerca.
 
S’ha elaborat una fitxa amb la informació principal de cada activitat amb la informació bàsica que pot interessar a mestres i professors: descripció de l’activitat, habilitats que desenvolupa, dates i horaris, durada, preu i contacte per fer la reserva.
 
La guia inclou les activitats dels equipaments següents, que han col·laborat en l’elaboració de la publicació: Museu d’Arqueologia de Catalunya, Museu d’Història de Catalunya i els monuments que gestiona, Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), Museu Nacional de la Ciència i la Tècnica de Catalunya (mNACTEC), Museu d’Art Contemporani de Barcelona (MACBA), Biblioteca de Catalunya, Filmoteca de Catalunya, Arxiu Nacional de Catalunya,  Teatre Nacional de Catalunya, Teatre Lliure, Palau de la Música Catalana, L’Auditori, Gran Teatre del Liceu, Mercat de les Flors. Dansa i Arts del Moviment, Institució de les Lletres Catalanes i Departament de Cultura.
 
`