Delegació a Girona

Jornada de portes obertes a l'Edifici de la Generalitat a Girona amb motiu de la commemoració de l'Onze de Setembre

query_builder   7 setembre 2012 14:44

event_note Nota de premsa

Jornada de portes obertes a l'Edifici de la Generalitat a Girona amb motiu de la commemoració de l'Onze de Setembre

La Delegació del Govern torna a organitzar una jornada de portes obertes a l’Edifici de la Generalitat a Girona coincidint amb la commemoració de l’Onze de Setembre amb l’objectiu que els ciutadans que ho vulguin puguin visitar els espais públics de l’edifici. Des de les 10 del matí fins les 14h es podrà visitar el Pati de les Magnòlies, l’Auditori Josep Irla, la sala expositiva, la sala de premsa Carles Rahola, la sala de juntes, el vestíbul i les sales institucionals.
A cadascun d’aquests espais es podrà visualitzar un audiovisual amb contingut adaptat a cada lloc. Així, a la sala expositiva es podrà veure un vídeo sobre les troballes arqueològiques que es van descobrir durant les obres de construcció de l’edifici i, a l’Auditori, un sobre la restauració del quadre El Gran dia de Girona, de Ramon Martí Alsina.  Es tracta d’una obra de grans dimensions que es trobava en dipòsit al Museu Nacional d’Art de Catalunya i que es va restaurar expressament per exposar-lo a l’auditori. 
A la sala Carles Rahola els ciutadans podran veure un documental sobre l’estructura de la Generalitat a Girona;  a la sala de juntes, imatges de les obres de construcció de l’edifici; i al vestíbul, fotos antigues de l’Hospital Santa Caterina.
L’acte institucional de l’11 de Setembre serà aquest any a l’Ajuntament de Girona després de l’acord assolit l’any passat entre la Generalitat, l’Ajuntament i la Diputació de celebrar-lo conjuntament i de manera rotativa a cada seu institucional. L’any passat l’acte es va celebrar a l’Edifici de la Generalitat i també es va aprofitar per organitzar una jornada de portes obertes.