Protecció Civil

Protecció Civil: Moren dos homes a les platges de Cunit (Baix Penedès) i Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà)

query_builder   8 setembre 2012 15:57

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: Moren dos homes a les platges de Cunit (Baix Penedès) i Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà)

 
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC), a través del Centre de Coordinació d'Emergències de Catalunya CECAT, ha rebut avís aquest migdia, amb poca estona de diferència, de la mort de dos homes a les platges catalanes. Es tracta de la platja de Cunit (Baix Penedès) i la platja de Torre Valentina, a Sant Antoni de Calonge (Baix Empordà).
 
En el cas de la platja de Cunit, l’avís s’ha rebut a les 12.40 hores, de què un home es trobava a la vora del mar acompanyat de la seva dona quan s’ha trobat malament. Al treure’l fora de l’aigua ha patit una aturada cardiorespiratòria i se l’ha intentat reanimar sense èxit. Es tracta de Marc CG, de 76 anys i veí de Casserres (Berguedà).
 
Fins al lloc s’han desplaçat els socorristes de l'empresa 'Rescatadores', dues ambulàncies del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), 2 patrulles de Mossos d’Esquadra, efectius de la Policia Local i la funerària.
 
 
Per la seva banda, l’avís a Sant Antoni de Calonge s’ha rebut als volts de les 13.00 hores, informant que un home s’estava banyant al mar quan s’ha trobat malament i al sortir de l’aigua, ajudat pels socorristes de l'empresa 'Proactiva', s’ha desmaiat i ha entrat en parada cardiorespiratòria.
 
Ràpidament se li han practicat les maniobres de reanimació fins a l’arribada dels efectius del Sistema d’Emergències Mèdiques (SEM), els quals han seguit amb la maniobra sense èxit. La víctima és Juan TM, de 58 anys i veí de Barcelona.
 
Fins al lloc s’han desplaçat dues ambulàncies del SEM, 2 patrulles de Mossos d'Esquadra, efectius de la Policia Local i la funerària.
 
Amb aquestes dues ja són 22 les persones mortes aquest estiu a les platges catalanes.
 
 
 
Barcelona, 8 de setembre de 2012