Interior

Es posa en marxa el twitter @seguretat11s per donar consells durant la manifestació de demà

query_builder   10 setembre 2012 11:07

event_note Nota de premsa

Es posa en marxa el twitter @seguretat11s per donar consells durant la manifestació de demà

El Departament d´Interior, d’acord amb els organitzadors de la manifestació de demà, l’Assemblea Nacional Catalana, i l’Ajuntament de Barcelona posa en marxa el compte de twitter @seguretat11s per tal de donar consells de logística i seguretat durant la manifestació d’aquesta diada.
 
L’objectiu del twitter és informar de l’afluència de gent en diferents punts del recorregut de la manifestació i oferir consells puntuals del transcurs d’aquesta als ciutadans.  A més a més, informarà de la situació de les vies d’entrada a la ciutat de Barcelona.
 
Tot i que les xarxes de telefonia mòbil s’han reforçat, degut a la gran afluència de públic, en algun moment es podrien col·lapsar. Per aquest motiu la Direcció General de Telecomunicacions i Societat de la Informació del departament d’Empresa i Ocupació fa les següents recomanacions:
 
1.    Quedar d’acord amb el lloc de trobada amb amics, familiars o coneguts abans de la manifestació, atès que possiblement, un cop allà costarà contactar via Whatsapp, SMS o trucada.
 
2.    Reduir l’ús d’imatges o materials audiovisuals que enviem a través de la xarxa mòbil. És aconsellable esperar a arribar a casa o a un lloc amb WiFi per publicar a la xarxa les fotos i comentaris de la manifestació.
 
3.    Les xarxes WiFi disponibles al llarg del recorregut poden ser insegures. Cal ser cautelós amb les connexions que s’estableixen i amb les informacions que s’envien (contrasenyes, documents, etc.) i es reben (fitxers).
 
4.    Les aplicacions dels smartphones solen mantenir una connexió 3G residual mentre no les estem utilitzant. És convenient finalitzar totes aquelles aplicacions que no es facin servir i desactivar el correu electrònic i la geolocalització del telèfon per no ocupar la xarxa innecessàriament.
 
5.    En cas que calgui avisar els cossos d’emergència, cal recordar que la telefonia fixa garantirà una millor comunicació amb el 112. Demanar a algun comerç o veí del carrer que avisi el 112 des d’una línia fixa pot ser de gran ajuda en cas de col·lapse de la xarxa mòbil.
 
6.    Si s’ha de fer una trucada urgent i existeix congestió, cal allunyar-se uns metres de la concentració i provar-ho. El vostre telèfon es connectarà a través d’una altra estació base que no estarà tan saturada.
 
7.    Si es vol saber què diuen els mitjans de comunicació sobre la manifestació, el millor és seguir la informació a través d’un aparell de ràdio i evitar navegar per Internet amb el mòbil per saber l’estat i evolució de la manifestació.