Protecció Civil

Protecció Civil manté la Prealerta del pla Inuncat per previsió de pluges aquesta tarda a les comarques gironines i al litoral

query_builder   12 setembre 2012 10:31

event_note Nota de premsa

Protecció Civil manté la Prealerta del pla Inuncat per previsió de pluges aquesta tarda a les comarques gironines i al litoral

  • Es recomana molta prudència en la conducció i moderar la velocitat si es circula per carreteres afectades per la pluja
Protecció Civil  de la Generalitat (DGPC) manté per avui la fase de Prealerta del pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT, ateses les darreres informacions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) amb l’avís de pluges a partir de la tarda a les comarques gironines i al litoral i prelitoral central.
 
Es preveu que les pluges siguin en forma de xàfecs locals acompanyats de tempesta i puntualment de calamarsa. A partir del vespre augmenten les comarques afectades per possibles ruixats.
 
A partir de la tarda s’esperen pluges, que poden ser puntualment en forma de tempesta, sobretot a les comarques del Maresme, la Selva i el Vallès Oriental. Amb menor probabilitat, també pot ploure a: Baix Empordà, Baix Llobregat, Barcelonès, Garrotxa, Gironès, Osona, Pla de l’Estany, Ripollès i Vallès Occidental.
 
Al vespre, en el període de les 20 a les 2 de la matinada, la possibilitat de pluges afecta a: Alt i Baix Penedès, Baix Empordà, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Gironès, Maresme, Osona, Selva, Vallès Oriental i Occidental.
 
A la nit, en la franja de les 2 a les 8 del matí, disminueixen les comarques afectades per la possibilitat de pluges. Aquestes són: Alt i Baix Penedès, Baix Llobregat, Barcelonès, Garraf, Maresme, Vallès Oriental i Occidental.
 
A més, el SMC ha emès un avís per vent de component nord que afectarà a partir d’aquesta matinada i durant tot el dia de demà l’Alt Empordà. També ha emès un avís per forta maror a partir de demà al migdia.
 
La DGPC recomana fer seguiment de les informacions meteorològiques, així com extremar les precaucions i seguir els consells d’autoprotecció en cas d'emergència.