Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Laboratori Agroalimentari amplia l'abast d'acreditació

query_builder   12 setembre 2012 12:11

event_note Nota de premsa

El Laboratori Agroalimentari amplia l'abast d'acreditació

 
 
 
Després de la darrera auditoria de l’Entitat estatal d’Acreditació (ENAC), conforme a la Norma UNE-EN ISO/IEC 17025, el  Laboratori Agroalimentari ha ampliat la relació de procediments analítics acreditats. L’ampliació de l’acreditació inclou assaigs que realitza el Laboratori Agroalimentari tant en les seves instal·lacions de Cabrils com en les del Laboratori d’Olis de Reus, destacant les següents novetats:
 
 
En l’àmbit de l’alimentació animal
 
Pinso: Enrofloxacina i Bacitracina per cromatografia de líquids.
 
 
En l’àmbit de l’alimentació humana
 
Olis vegetals: residus de plaguicides per cromatografia de gasos; humitat i matèries volàtils en olis vegetals per gravimetria; impureses insolubles en olis vegetals per gravimetria; i esters metílics i etílics per cromatografia de gasos.
Conserves vegetals i arròs blanc: requisits de qualitat.
Sucs de fruita: sucres per cromatografia de líquids.
 
Destacar també que s’ha incorporat la tècnica microbiològica
AIGUA (aigües de consum i aigües envasades i de font): recompte en placa de microorganismes mesòfils a 22ºC i 37ºC
 
El nou abast d’acreditació de la Norma UNE-EN ISO/IEC 17025 per a assaigs de productes agroalimentaris segons expedient 157/LE309 d’ENAC erecull l’annex Tècnic Rev.16, en breu consultable al web del Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural i de l’ENAC.
 
Globalment, l’acreditació del Laboratori Agroalimentari contempla anàlisis per tècniques fisico-químiques de productes agroalimentaris, l’abast obert en compliment de la nota tècnica 19 (acreditació d’anàlisis de residus de plaguicides en aliments), l’anàlisi sensorial de l’oli d’oliva verge i les anàlisis microbiològiques en aigües. En total, ja són 80 els procediments acreditats que suposen més del 70% de les anàlisis emeses pel laboratori.
 
Aquesta ampliació és un pas més en la millora de l’oferta de serveis analítics del Laboratori Agroalimentari, gràcies a la tasca que realitza a Cabrils i a Reus, i que fa que continuï demostrant i ampliant la seva competència tècnica en matèria d’anàlisi de productes agroalimentaris per a requeriments de control analític oficial.