Acció Climàtica, Alimentació i Agenda Rural

El Departament d'Agricultura organitza una missió de compradors de productes d'alta gamma

query_builder   12 setembre 2012 12:16

event_note Nota de premsa

El Departament d'Agricultura organitza una missió de compradors de productes d'alta gamma

 
 
 
El Departament d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural (DAAM), a través de l’empresa pública Promotora d’Exportacions Catalanes (PRODECA), juntament amb la Cambra de Comerç i Indústria de Lleida i el Clúster Gourmet, i amb el suport de les oficines d’ACC10 a Copenhaguen i Stuttgart, han organitzat unes trobades comercials amb compradors del sector gourmet dels Països Escandinaus, Àustria i Suïssa, que tindran lloc a la seu de PRODECA a Barcelona, durant els dies 13 i 14 de setembre. Un total de 20 empreses catalanes s’entrevistaran amb els compradors, amb l’objectiu de donar a conèixer els seus productes i establir contactes comercials.
 
Els Països Escandinaus disposen de les rendes per càpita més altes del món, el que suposa un gran potencial per als productes alimentaris gourmet. En general, els consumidors escandinaus són molt exigents i cerquen productes d’alta qualitat. A més, acostumen a viatjar fora del país i no tenen por a entrar en contacte amb altres cultures gastronòmiques, el que fa que, de tornada a casa, demanin nous productes.
 
Els països nòrdics tenen poc assortiment de productes gourmet als seus lineals i per tant són un mercat no saturat, i Catalunya, aprofitant el reconeixement internacional dels seus xefs i l’auge de les tapes, té en els Països Escandinaus un mercat amb bon potencial.
 
D’altra banda, Àustria i Suïssa són països amb una concentració de poder adquisitiu molt elevat i amb el sector gourmet ja molt desenvolupat on els hàbits alimentaris de la població donen una importància creixent a la dieta sana i variada. Conjuntament amb Alemanya, tenen un dels mercats ecològics més desenvolupats.
 
Per aquests motius, el DAAM ha apostat per l’impuls a aquesta actuació que ha de permetre a les empreses catalanes del sector agroalimentari ampliar la seva cartera de negoci.
 
Empreses participants:
 
Arrossaires del Delta de l’Ebre SCCL | arròs | Deltebre (Baix Ebre)
Assoc. d’Oleïcultors del Priorat | oli d’oliva arbequina extra, oli infusionat d’arbequina, olives, paté d’oliva i mel | Cabacés (Priorat)
Betara SL | formatge ecològic artesà | Perafita (Osona)
Bombons Cudie SA | xocolata fi i xocolata amb ametlles | Vilafranca del Penedès (Alt Penedès)
Cosfer SA | aperitius i snakcs, patés, embotits de peix, precuinats | Canovelles (Vallès Oriental)
Crit d’Or SL | fruits secs | Granollers (Vallès Oriental)
Dama d’Elaia SL | oli d’oliva extra ecològic | Xerta (Baix Ebre)
El Pastoret de la Segarra SL | iogurts, formatge batut | Sant Guim de Freixenet (Segarra)
Extrapernil SA | pasta fresca sense gluten, pernil cuit eco, frankfurt eco, bacó cuit eco, pollastre cuit eco, textures | Vic (Osona)
GB Artesanos Gastronómicos SLU | salses dolces per a formatges, melmelada i gelees, conserves vegetals | Fontanilles (Baix Empordà)
Mar-Tret Teca SL | pebrot escalivat, escalivada, mongetes de Santa Pau, cigró de pagès, llentia beluva | Esparreguera (Baix Llobregat)
Mas d’en Nogués | ametlles, xocolines, codonyat | Maials (Segrià)
Meditalent Export | oli d’oliva arbequina verge extra | Sarroca de Lleida (Segrià)
Mediterranean Crop | flor de sal, vinagre, oli d’oliva verge, arròs | Rubí (Vallès Occidental)
Molí dels Torms SL | oli d’oliva verge extra ecològic, olivada arbequina ecològica, olives arbequines ecològiques, melmelada d’oli d’oliva, sabó d’oli d’oliva | Els Torms (Les Garrigues)
Oleícola de l’Empordà SL | oli d’oliva verge extra | Figueres (Alt Empordà)
Pujado Solano SA | anxoves | Sant Adrià Besòs (Barcelonès)
Rosita Food | xurros i porres V gamma  | Granollers (Vallès Oriental)
Spanish Food Trade | pernils, embotits, embotits curats, formatges | Sant Dalmai (La Selva)
Tupinamba SA | cafè i te | Canet de Mar (Maresme)