Delegació a Barcelona

ANC

La vicepresidenta al Baix Llobregat

query_builder   6 setembre 2012 18:12

event_note Nota de premsa

La vicepresidenta al Baix Llobregat

El 5 de setembre, el delegat ha acompanyat la vicepresidenta del Govern, Joana Ortega, durant la visita que ha fet a l’Ajuntament de Sant Feliu de Llobregat. S’ha reunit amb l’alcalde, Jordi San José i tot seguit ha visitat el Consell Comarcal del Baix Llobregat, a on s’ha reunit amb el seu president, Joaquim Balsera i altres alcaldes de la zona.
Generalitat de Catalunya
 
La vicepresidenta ha ressaltat la tasca de l’ens però ha insistit en la necessitat de simplificar els consells comarcals, tot i que són un exemple de mancomunar serveis i infraestructures. L’objectiu és “redimensionar l’estructura política i administrativa dels diferents nivells supramunicipals”–ha dit-.
 
Quant al deute de la Generalitat amb els municipis, Ortega ha remarcat “l’esforç de la Generalitat per liquidar el deute antic”, si bé no és possible determinar ara per ara quan es podrà supera la situació actual. Per la seva banda, Balsera ha quantificat en 10 milions d’euros el deute pendent, i ha assenyalat la necessitat d’inversions al Baix Llobregat, que actualment compta amb unes 70.000 persones demanant llocs de treball. 
 
També han acompanyat la vicepresidenta i consellera de Governació el secretari general de Governació, Lluís Bertran, el director general d'Administració Local, Joan Cañada, i la directora territorial de Governació a Barcelona, Esperança Albà.