Delegació a Barcelona

Participació als actes de la Diada Nacional de Catalunya

query_builder   12 setembre 2012 18:13

event_note Nota de premsa

Participació als actes de la Diada Nacional de Catalunya

El delegat ha participat també enguany en els principals actes de la Diada Nacional de Catalunya. Aquest matí de l’Onze de Setembre s’ha sumat al seguici de representants de les principals institucions i forces polítiques i socials del país davant la tomba de Rafel Casanova a l’església de Sant Baldiri, a Sant Boi de Llobregat (Baix Llobregat) que ha aplegat més de 150 institucions i entitats catalanes.  Posteriorment ha estat present als actes institucionals convocats al Parc de la Ciutadella, a Barcelona.
Generalitat de Catalunya
 
 
Aquest any, representants de més de 150 institucions i entitats catalanes han participat en la tradicional ofrena floral davant la tomba de Rafael Casanova a Sant Boi, on s’ha posat de manifest el sentiment comú d’avançar en els drets nacionals de Catalunya. Han encapçalat els actes el conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries; l’alcalde de Barcelona, Xavier Trias; el president del Consell Comarcal del Baix Llobregat, Joaquim Balsera i els alcaldes de la majoria de municipis del Baix Llobregat .
 
L’alcalde  santboià, Jaume Bosch, ha recordat que aquest municipi  va acollir el 1976  la primera manifestació de la Diada després de la mort de Franco. El conseller Cleries, ha remarcat que “no podem continuar patint aquesta asfixia fiscal que fa que no puguem atendre les necessitats socials del moment”.  Pel que fa a la manifestació durant la tarda a Barcelona, el conseller ja va remarcar que la repercussió que tindria donarà força al president Mas per negociar el pacte fiscal amb el govern espanyol. Per la seva banda, el delegat, Salvador Jorba va assenyalar que la massiva participació ciutadana que s’espera a la manifestació de la Diada faria que ens sentim orgullosos de ser catalans.