Direcció General de Comunicació

Govern

President Mas: "Cal un esforç conjunt per intentar definir un sistema universitari sostenible"

query_builder   12 setembre 2012 18:26

event_note Nota de premsa

President Mas: "Cal un esforç conjunt per intentar definir un sistema universitari sostenible"

  • En la inauguració del nou curs acadèmic, el cap de l’Executiu assegura que "la URV és un exemple de qualitat a imitar”
  • A Tarragona,  Artur Mas ha inaugurat la Residència de Santa Tecla Ponent per a persones dependents
El president Mas durant l'acte inaugural a la Universitat Rovira i Virgili del curs 2012-2013
El president Mas durant l'acte inaugural a la Universitat Rovira i Virgili del curs 2012-2013
El president de la Generalitat, Artur Mas, ha reconegut avui des de Tarragona que el model universitari que es va dissenyar fa unes dècades a Calalunya apostant per la descentralització “va ser un encert”, però ha advertit que en la situació actual “té un límit”. Per això ha demanat un “esforç conjunt per intentar definir un sistema universitari en circumstàncies diferents a les que va ser creat per fer-lo clarament sostenible”.
 
En el decurs de l’acte inaugural a la Universitat Rovira i Virgili del curs 2012-2013, el cap de l’Executiu ha assegurat que, en el terreny universitari i en molts altres camps, “no tothom pot fer de tot”, perquè això “ens podria portar a escenaris dels quals ens penedíssim perquè no fossin sostenibles per ells mateixos”.
 
Amb tot, el president s’ha mostrat convençut que en aquest sector “ara, al nostre país estem trobant el punt just del que ens convé” i ha destacat  que cal “un dibuix equilibrat del que és l’oferta universitària a casa nostra”. Per això, ha recordat que el Departament d’Universitats està treballant per aconseguir-ho.
 
En aquest context, Artur Mas  ha afirmat que la URV és un exponent molt clar i molt evident del qual ens “podem sentir molt orgullosos”, com ho demostren els seus alts estàndards de qualitat que es consideren claus per a qualsevol projecte universitari. El president també ha aprofitat per afirmar que “els exemples de qualitat al nostre país són els exemples a imitar” i ha dit que “s’han de convertir en taca d’oli per intentar que l’ànim generalitzat del país pugi uns quants graons”.
 
L’aposta de “feina d’alta qualitat i projecció internacional ens convé de manera significativa en aquests temps que venen”, ha reblat.
Durant l’acte que ha tingut lloc a l’Auditori Josep Carreras de Vila-seca el secretari general de la URV ha presentat la Memòria del curs acadèmic 2011-2012 i la lliçó inaugural l’ha pronunciada la presidenta de l’Associació Europa d’Universitats, Maria Helena Nazaré, amb el títol “University and Society: Meeting challenges and creating opportunities”. Tot seguit, s’han lliurat les diferents distincions i premis que atorga la URV.
 
L’acte, que també ha servit per commemorar el 20è aniversari de la creació de la Universitat Rovira i Vigili, ha continuat amb els parlaments del president del Consell Social de la URV, Anton Valero; del rector, Francesc Xavier Grau, i del president de la Generalitat.
 
 
Inauguració de  la Residència Santa Tecla Ponent per a gent dependent
 
En el decurs de la seva visita a les comarques tarragonines, el cap de l’Executiu també ha inaugurat la Residència Santa Tecla Ponent per a gent amb dependència, acompanyat dels consellers de Benestar Social i Família i de Salut, Josep  Lluís Cleries i Boi Ruiz, respectivament.
Durant l’acte inaugural, el president Mas s’ha referit a la necessitat  de  seguir treballant en el terreny social i ha subratllat el fet que els departaments de Salut i Benestar Social i Família hagin estat capaços de gestionar de manera conjunta aquest projecte, juntament amb la societat civil , perquè “estalvia recursos i dóna un millor servei”, que segueix el principi de sostenibilitat i aconsegueix un estalvi amb el qual “els usuaris no notaran cap pas enrere”.
 
El cap del Govern ha assegurat que “quan més aconseguim la recuperació econòmica del país més podrem fer”, i s’ha referit “a la necessitat d’incidir en el terreny d’atraure projectes i seguir treballar en justícia social”. En aquest sentit, ha posat com a exemple el projecte turístic previst en aquella zona anunciat la setmana passada pel Govern i ha posat de relleu que la inversió a les comarques tarragonines dels darrers trenta anys han estat molt importants per aconseguir nous projectes. 
 
A l’acte inaugural també hi ha pres part l’alcalde tarragoní, Josep Fèlix Ballesteros; el president de la Fundació Hospital Sant Pau i Santa Tecla, Mn. Joan Aragonès, i el president de la Fundació Sociosanitària Santa Tecla, Mn. Manuel Fuentes, entre d’altres personalitats.
 
Aquest nou complex residencial per a persones dependents ofereix 180 places com a residència i 40 com a centre de dia i ha estat possible gràcies a la col·laboració entre la Fundació de la xarxa Santa Tecla, l’Ajuntament de Tarragona i el Govern de la Generalitat. Disposa d’una superfície aproximada de 10.000 metres quadrats  dividits en soterrani, planta baixa, que acull els serveis comuns com el menjador, sales d’estar i de rehabilitació, entre d’altres, i quatre plantes més, on majoritàriament hi ha habitacions dobles i individuals.

2  

Imatges

Inauguració del curs acadèmic a la URV

Inauguració del curs acadèmic a la URV 384

Inauguració residència Santa Tecla Ponent

Inauguració residència Santa Tecla Ponent 437