Protecció Civil

Protecció Civil: passa a Prealerta el pla Infocat durant el dia d'avui per la millora de les condicions meteorològiques

query_builder   14 setembre 2012 10:55

event_note Nota de premsa

Protecció Civil: passa a Prealerta el pla Infocat durant el dia d'avui per la millora de les condicions meteorològiques

  • No obstant, cal extremar les precaucions a les comarques de l’Alt Empordà, al Tarragonès i a les Terres de l’Ebre, on encara hi ha un elevat risc d’incendi forestal
  • Si diviseu foc o alguna columna de fum és important avisar rápidament al telèfon d’emergències 112
Protecció Civil de la Generalitat (DGPC) ha rebaixat aquest matí a la fase de Prealerta el pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT), durant el dia d’avui, per la millora de les condicions meteorològiques a Catalunya. Tot i això, es recomana extremar les precaucions a les comarques de l’Alt Empordà, al Tarragonès i a les Terres de l’Ebre, on encara hi ha un elevat risc d’incendi forestal.
 
D’acord amb el Decret 64/1995 de mesures per a la prevenció dels incendis forestals, davant aquesta situació de risc queden anul·lades les autoritzacions per activitats amb risc d’incendi forestal que, segons les condicions específiques establertes en cada cas, estiguin afectades i així ho informi el Cos d’Agents Rurals de la Generalitat de Catalunya.
 
Recordem els consells de prevenció davant el risc d’incendis forestals, fent especial èmfasi en no llençar burilles o llumins des del cotxe encara que semblin apagats i evitar realitzar qualsevol activitat que generi un risc d’incendi. Si diviseu alguna columna de fum, truqueu al telèfon d’emergències 112.