Drets Socials

El conseller Cleries visita la Residència Ibera d'Amposta en el seu 20è aniversari

Posteriorment, ha inaugurat la l'exposició itinerant Art Jove Terres de l'Ebre 2012 a l'espai "Lo Pati", de la capital del Montsià

query_builder   15 setembre 2012 18:00

event_note Nota de premsa

El conseller Cleries visita la Residència Ibera d'Amposta en el seu 20è aniversari

Posteriorment, ha inaugurat la l'exposició itinerant Art Jove Terres de l'Ebre 2012 a l'espai "Lo Pati", de la capital del Montsià

El conseller de Benestar Social i Família, Josep Lluís Cleries, ha visitat avui la Residència Ibera, d’Amposta, un centre que enguany celebra el seu 20è aniversari. Un dels actes de celebració d’aquesta efemèride ha estat la diada festiva que ha tingut lloc aquesta tarda, on s’ha organitzat una jornada de convivència i germanor entre les persones usuàries i les treballadores i els treballadors de la Residència.
 
El conseller ha destacat durant la seva intervenció que “aquest Govern posem les persones en el centre de totes les nostres decisions i actuacions”.  En aquest sentit, Cleries ha volgut fer èmfasi en que “el nostre objectiu és construir una societat per a tothom, amb igualtat d’oportunitats per a tots els ciutadans i ciutadanes, que garanteixi una vida digna en què cada persona pugui desenvolupar les seves capacitats”.
 
El conseller ha destacat la tasca realitzada per la Residència Ibera durant vint anys i ha felicitat usuaris, famílies i treballadors del centre “perquè la vostra alegria en aquesta celebració és una mostra de la qualitat humana que es viu en aquest equipament i que caracteritza la nostra societat”.
 
Entre els actes que han tingut lloc en aquesta celebració, s’inclouen un circuit multisensorial en què les persones residents han experimentat amb colors, olors, música, imatges i fins i tot, s’hi ha representat una simulació d’un passeig per la platja. Posteriorment, hi ha hagut un berenar i un ball.
 
La Residència Ibera és de titularitat de l’Institut Català d’Assistència i Serveis Socials (ICASS) del Departament de Benestar Social i Família i està gestionada per l’entitat APASA. Actualment, atén a 31 persones adultes amb Discapacitat Intel·lectual i amb necessitat de suport extens i generalitzat. 
 
 
Inauguració de l’exposició Art Jove Terres de l’Ebre 2012
 
Després de visitar la Residència Ibera, Josep Lluís Cleries s’ha desplaçat fins a “Lo Pati” Centre d’Art – Terres de l’Ebre, de la mateixa capital del Montsià. En aquest espai el conseller de Benestar Social i Família ha inaugurat l’exposició itinerant i col·lectiva Art Jove Terres de l’Ebre 2012. Aquest certamen per a joves artistes ebrencs ha arribat enguany a la seva 8ena edició.
 
Les obres exposades són la guanyadora i les quatre finalistes d’entre un total de 8 participants. El conseller Cleries, juntament amb Maria Cinta Gonzàlez en representació de “la Caixa”, han lliurat el xec de 500 euros que atorga aquesta entitat a la millor obra, a Elena Blesa, de la Sénia, per l’obra “Si em doneu cinc minuts, jo vos ho explico”.
 
L’exposició Art Jove Terres de l’Ebre 2012 es podrà visitar a “Lo Pati” Centre d’Art – Terres de l’Ebre fins el 30 de setembre tots els divendres i dissabtes de 17 a 21 hores. Posteriorment, les obres s’exposaran per les altres tres comarques de les Terres de l’Ebre.