Justícia

El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció gestionarà el servei de cuina del Centre Penitenciari Ponent

El nou model permetrà reduir-ne els costos en un 20 %

query_builder   14 setembre 2012 16:25

event_note Nota de premsa

El Centre d'Iniciatives per a la Reinserció gestionarà el servei de cuina del Centre Penitenciari Ponent

El nou model permetrà reduir-ne els costos en un 20 %

El Departament de Justícia es farà càrrec de manera integral del servei d’alimentació dels interns del Centre Penitenciari Ponent, com a mesura d’estalvi, a partir del proper 1 d’octubre. Fins ara, la gestió de la cuina estava adjudicada mitjançant concurs públic a una empresa privada externa que s’ocupava del procés de disseny i elaboració dels menús dels interns.
 
A partir d’aquest moment, serà el mateix sistema penitenciari qui assumirà aquest servei, a través de l'empresa pública Centre d'Iniciatives per a la Reinserció (CIRE), que facilitarà l'esmorzar, dinar i sopar diaris als 911 interns que actualment hi ha al Centre Penitenciari Ponent. El nou model de gestió del servei d'alimentació dels interns també s'aplicarà al Centre Obert de Lleida i al taller exterior de Raïmat.
 
Des de l’any 1992, diverses empreses concessionàries han gestionat el servei d’alimentació i s'han ocupat dels processos de disseny dels menús, provisió de primera matèria, direcció tècnica, control de qualitat i manteniment de les infraestructures.
 
A més, des de fa quatre anys, i en col·laboració amb el CIRE, els interns poden formar-se i treballar en aquest servei del Centre com a auxiliars de cuina per incrementar les seves possibilitats de reinserció.
 
Amb la internalització del servei, es pretén millorar l’eficiència de la gestió dels recursos públics, amb un estalvi del 20 % dels costos respecte de la gestió anterior. Amb el nou model es continuaran promovent les possibilitats de reinserció dels interns en el taller de cuina de la presó, on actualment es formen i treballen 84 interns.