Direcció General de Comunicació

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

query_builder   15 setembre 2012 11:30

event_note Nota de premsa

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

Mapa de risc d'incendis
Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, per al dia d’avui, El perill d’incendi disminueix a les comarques de Tarragona, nord de Girona i punts del litoral. A la resta no experimenta gaires canvis. A les Terres de l’Ebre i massís de l’Albera el perill serà entre molt alt i extrem. Perill molt alt a la resta de comarques tarragonines. A ponent, les comarques centrals, el Maresme i interior de Girona el perill és entre moderat i alt. El perill oscil·la entre moderat i baix a tot el Pirineu i gran part del Prepirineu. 
 
Un dia més, els Bombers de la Generalitat continuen amb el mateix dispositiu de Campanya, en una jornada en què, des de les 00.00 hores, han treballat en 6 serveis per incendis de vegetació. El més important ha estat al terme municipal de Lleida, on han cremat 1000 metres quadrats de matolls al Turó de la Sardera. L’avís de l’incendi ha arribat a les 03.26 hores de la passada matinada. Hi ha treballat una sola dotació dels Bombers, que en poc més d’una hora ja tenia totalment extingit el foc. La resta d’incendis en què han hagut de treballar els Bombers fins ara han afectat menys de 100 metres quadrats.
 
Cal destacar que per avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveuen les següents situacions meteorològiques:
El cel romandrà serè o poc ennuvolat a causa de la presència d’alguns núvols alts i prims. Tot i així, s’espera la formació d’algunes nuvolades al litoral central i cap al prelitoral i serralada transversal, així com algun núvol aïllat al Pirineu. No es preveuen precipitacions.
 
Pel que fa a les temperatures patiran un lleuger ascens, oscil·laran entre els 25 i 30 ºC a tot el Principat, per bé que en alguns punts de Ponent i la Vall de l’Ebre és possible que arribin fins el 32 ºC.
 
Durant del dia d’avui bufarà la tramuntana al nord de l’Empordà entre fluixa i moderada. A la resta del territori s’imposarà el vent de component sud i est entre fluix i moderat, encara que a l’oest de la Depressió Central s’espera vent de component oest fins a l’inici de la tarda.
 
Hores d’ara la humitat relativa presenta valors entre el 40 i 50 % en general, tot i que cap al Baix Empordà i Gironès són més altes, entorn el 90%, mentre que a cotes altes del Pirineu els valors són sensiblement més baixos, entorn el 30%. Cap al migdia s’esperen valors entre el 20 i 30% a l’interior i del 45% a la zona del litoral i prelitoral nord a causa de la formació d’alguns núvols.
 
La Direcció General de Protecció Civil ha posat en fase de Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) per risc d’incendi a les comarques de: Anoia, Alt Empordà, Garrigues, Segarra, Segrià, Urgell, Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barbera, Priorat, Tarragonès, Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta.
 
El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT) ha informat de la situació de Prealerta als municipis de les comarques afectades.
 
 
Barcelona, 15 de setembre de 2012

1  

Fitxers adjunts

Mapa risc d'incendis

Mapa risc d'incendis
JPG | 75