Direcció General de Comunicació

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

query_builder   16 setembre 2012 12:54

event_note Nota de premsa

COMUNICAT DIARI DE RISC D'INCENDI FORESTAL

Mapa de risc d'incendis

Segons el mapa diari de perill d’incendi forestal que elabora la Direcció General del Medi Natural i Biodiversitat, per al dia d’avui, el perill d’incendi disminueix a les comarques de Tarragona, de Girona i punts del litoral. A l’interior de  les  terres de l’Ebre el perill serà entre alt i molt alt. A la resta de comarques tarragonines, punts de la Catalunya central i Prepirineu de Lleida el perill és entre alt i moderat. El perill oscil·la entre moderat i baix a tot el Pirineu i gran part del Prepirineu.  

Per avui els Bombers de la Generalitat mantenen el dispositiu habitual de la campanya forestal. En les últimes hores els Bombers han rebut catorze avisos per focs de vegetació. El més destacat, a Ribera d'Ondara (Segarra), ha cremat una hectàrea de vegetació de ribera. Els Bombers, alertats a la 01.50 hores, han activat tres dotacions que a les 05.47 hores ja donaven l'incendi per extingit.


Cal destacar que per avui, d’acord amb el Servei Meteorològic de Catalunya, es preveuen les següents situacions meteorològiques:

El cel es mantindrà serè o poc ennuvolat amb alguns núvols alts i prims, sobretot durant la segona meitat del dia. Malgrat tot, hi haurà alguns intervals de núvols baixos al litoral i prelitoral, així com alguna nuvolada aïllada al Pirineu a la tarda.


No s’esperen precipitacions pel dia d’avui.


Les temperatures màximes pujaran lleugerament, tret de punts del litoral on es mantindran sense canvis o en lleuger descens.

Oscil·laran entre 25 i 30 ºC a tot el Principat, si bé a punts de Ponent, de la Catalunya Central i de la vall de l'Ebre es situaran entre 29 i 34 ºC.

Pel que fa al vent, s'imposaran els components sud i est arreu del territori i serà fluix amb cops moderats.

La Direcció General de Protecció Civil ha posat en fase de Prealerta del Pla especial d’emergències per incendis forestals de Catalunya (INFOCAT) per risc d’incendi a les comarques següents:

•    Demarcació de Catalunya Central: Anoia
•    Demarcació de Lleida: Garrigues, Segarra, Segrià i Urgell
•    Demarcació de Tarragona: Alt Camp, Baix Camp, Conca de Barberà, Priorat i Tarragonès
•    Demarcació de Terres de l’Ebre: Baix Ebre, Montsià, Ribera d’Ebre i Terra Alta

El Centre de Coordinació Operativa de Catalunya (CECAT)  ha informat de la situació de Prealerta als municipis i consells comarcals de les comarques afectades.


Barcelona, 16 de setembre de 2012

1  

Fitxers adjunts

Mapa de risc d'incendis

Mapa de risc d'incendis
JPG | 78